Afbeelding

Jade Wuurman Nederlands Kampioen omnium sprint

Sport Limmen

LIMMEN - Jade Wuurman (15 jaar) uit Limmen heeft zaterdag 12 februari de Nederlandse titel bij de nieuwelingen meisjes veroverd op het onderdeel Omnium Sprint.

Na haar titel in 2020 bij de jeugd in hetzelfde onderdeel, heeft de covid de afgelopen twee jaar zijn weerslag gehad op het baanwielrennen. Het is aan WV Alcmaria Victrix te danken dat dit goed georganiseerde kampioenschap plaats kon vinden.

Het Omnium Sprint bestaat uit vier onderdelen: Vliegende ronde (200m), de Keirin, Scratch en de Sprint. Jade Wuurman raffelde de 200m vliegende start af met een gemiddelde snelheid van 52km/h en won. Ook won ze met overmacht de Keirin. Zowel in de serie als in de finale van de Keirin was ze de sterkste. Met een tweede plek op de scratch ging ze met een dikke voorsprong het laatste onderdeel in.

En toen ging het nog bijna mis. In de serie van de sprint kwam ze ingesloten te zitten. Ze plaatste zich niet voor de finale van dit onderdeel. Gelukkig had ze nog alles in eigen hand. Jade Wuurman was wel verplicht om de kleine finale te winnen, anders was de titel niet meer haalbaar. Het was alles of niets en ze liet het hier niet liggen. In de laatste ronde katapulteerde ze zich uit het wiel van haar tegenstander en won met een volle lengte. Ze werd vijfde in het laatste onderdeel en haalde daarmee de titel binnen. De opluchting en de blijdschap was groot toen Jade Wuurman op het podium het rood wit blauwe truitje en het Wilhelmus incasseerde.

Uitslag: 1e Jade Wuurman (Talent Cycling), 2e Indy van Velzen (Talent Cycling) en 3e Esmee de Rijk (wielervereniging Schijndel)

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 3 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20