Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Denk mee over de toekomst van de gemeente

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Hoe moeten Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude eruitzien over pakweg 20 jaar? En wat moet daarvoor gedaan worden? Daarover gaat de omgevingsvisie. Die gaat in op zaken als wonen, bereikbaarheid, landschap en natuur en voorzieningen. De voorontwerp- omgevingsvisie ligt nu ter inzage.

Waarom een visie
De gemeente Castricum is een prachtige gemeente waar we goed kunnen wonen, recreëren en werken. Ook in 2040 moet het nog steeds een gezonde en prettige gemeente zijn, is het doel. De uitgangspunten daarvoor heeft de gemeente vastgelegd in een zogeheten voorontwerp-omgevingsvisie. Deze visie gaat over belangrijke onderwerpen, zoals wonen, bereikbaarheid, landschap en natuur en voorzieningen.

Een omgevingsvisie is ook nodig bij het maken van omgevingsplannen (nu heten deze nog bestemmingsplannen). Als landelijk de nieuwe Omgevingswet in werking treedt (mogelijk dit jaar op 1 juli), dan is een omgevingsvisie de basis voor bijvoorbeeld bouwplannen.

Doelen
De belangrijkste doelen in deze visie zijn: gezonde dorpen met een gevarieerd woonaanbod, een open en gevarieerd landschap met erfgoed en bereikbaar en duurzaam.

Inzage en reageren
Voordat het document er kwam hebben al veel inwoners, ondernemers en organisaties inbreng geleverd. Via vragenlijsten (1.840) en gesprekken (meer dan 200 deelnemers) kreeg de gemeente een beeld van hoe er in de gemeente wordt gedacht over de toekomst en welke keuzes daarvoor belangrijk zijn.

Het resultaat van de vragen en gesprekken is verwerkt in het eerste concept van de omgevingsvisie voor de gemeente Castricum.

Het concept is te vinden op www.castricum.nl/omgevingsvisie. De inzagetermijn is van 2 februari tot en met 15 maart. In deze periode kan iedereen reageren in de vorm van een zienswijze.

De reacties worden verwerkt in een tweede concept, de ontwerp-omgevingsvisie die ook weer ter inzage komt te liggen. Dat is naar verwachting kort voor of na de zomer.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 16 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01