Logo uitkijkpost.nl
Foto: Facebookpagina Oer-IJ Expeditie
Regio

Maandag 24 januari start inschrijving Oer-IJ Expeditie 2022

REGIO - Op maandag 24 januari start de inschrijving voor de Oer-IJ Expeditie 2022. Deze wandeling zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei.

De Oer-IJ Expeditie neemt de deelnemers mee op een echte ontdekkingswandeltocht door een verborgen landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek. Hier zijn nog goed de restanten te zien van het Oer-IJ, een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Wind en water hebben het gebied vorm gegeven. Vanaf het moment dat stukken grond droogvielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen en activiteiten te ontplooien. Tijdens deze wandeltocht maken de wandelaars op een bijzondere manier kennis met het bloeiende verleden van dit groene hart in Kennemerland.

Organisator Le Champion heeft er vertrouwen in dat de Oer-IJ Expeditie op 26 mei op een veilige manier kan plaatsvinden. Mocht het evenement dit jaar niet door kunnen gaan, dan ontvangen alle deelnemers restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de kosten die Le Champion al in de voorbereiding heeft gemaakt. 

Donatie goede doel 
Dit jaar is Stichting Oer-IJ weer het goede doel van de Oer-IJ Expeditie. De stichting wil de historische kwaliteit en actuele kwetsbaarheid van het landschap in de driehoek Zaanstad, Velsen, Alkmaar zo breed mogelijk onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen en partijen willen brengen.

Bron: Oer-IJ

Meer berichten