Afbeelding
Foto: Facebookpagina Oer-IJ Expeditie

Maandag 24 januari start inschrijving Oer-IJ Expeditie 2022

Algemeen Regio

REGIO - Op maandag 24 januari start de inschrijving voor de Oer-IJ Expeditie 2022. Deze wandeling zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei.

De Oer-IJ Expeditie neemt de deelnemers mee op een echte ontdekkingswandeltocht door een verborgen landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek. Hier zijn nog goed de restanten te zien van het Oer-IJ, een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Wind en water hebben het gebied vorm gegeven. Vanaf het moment dat stukken grond droogvielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen en activiteiten te ontplooien. Tijdens deze wandeltocht maken de wandelaars op een bijzondere manier kennis met het bloeiende verleden van dit groene hart in Kennemerland.

Organisator Le Champion heeft er vertrouwen in dat de Oer-IJ Expeditie op 26 mei op een veilige manier kan plaatsvinden. Mocht het evenement dit jaar niet door kunnen gaan, dan ontvangen alle deelnemers restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de kosten die Le Champion al in de voorbereiding heeft gemaakt. 

Donatie goede doel 
Dit jaar is Stichting Oer-IJ weer het goede doel van de Oer-IJ Expeditie. De stichting wil de historische kwaliteit en actuele kwetsbaarheid van het landschap in de driehoek Zaanstad, Velsen, Alkmaar zo breed mogelijk onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen en partijen willen brengen.

Bron: Oer-IJ

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 20 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57