Het nieuwe college van bestuur, bestaande uit voorzitter Helma van der Hoorn (voormalig voorzitter college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland) en lid Gerard Oud (voormalig lid college van bestuur Clusius College)
Het nieuwe college van bestuur, bestaande uit voorzitter Helma van der Hoorn (voormalig voorzitter college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland) en lid Gerard Oud (voormalig lid college van bestuur Clusius College) Foto: aangeleverd

Vonk per 1 augustus nieuwe instellingsnaam Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De nieuwe naam van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland is bekendgemaakt. Vanaf 1 augustus 2022 gaan de onderwijsinstellingen samen verder onder de naam ‘Vonk’. De gefuseerde onderwijsorganisatie biedt vanaf dan 105 mbo-opleidingen, vmbo en cursussen/nascholing aan op 12 locaties in Noord-Holland. De nieuwe naam is op 10 januari om 12.30 uur via www.vonkopleidingen.nl gepresenteerd. Op de vestigingen van de scholen werd de nieuwe naam op verschillende schermen getoond en konden medewerkers, studenten en leerlingen vanaf dat moment kennismaken met de nieuwe naam en logo van hun school. 

Vonk
De naam Vonk is tot stand gekomen op basis van de input van een vragenlijst die door een afvaardiging van leerlingen, studenten, ouders, stakeholders en medewerkers is ingevuld. Zij gaven aan dat het onderwijs van Vonk een bijdrage levert om eenieder vanuit eigen motivatie stap voor stap te laten ontwikkelen. Dit gebeurt onder andere door het blijven aanbieden van ondernemend en innovatief onderwijs. Men laat elkaar sprankelen. Oftewel een Vonk. Met het nieuwe logo brengt Vonk deze beweging in beeld. Het staat voor de stap omhoog, de groei en de sprong die je kunt maken binnen de opleidingen.

Bestuurlijk al gefuseerd
De beide organisaties zijn sinds 1 januari al bestuurlijk gefuseerd. Het nieuwe college van bestuur, bestaande uit voorzitter Helma van der Hoorn (voormalig voorzitter college van bestuur van ROC Kop van Noord-Holland) en lid Gerard Oud (voormalig lid college van bestuur Clusius College), werkt de komende maanden toe naar een instellingsfusie. Vanaf 1 augustus gaan de acht vestigingen van het Clusius College en de vier vestigingen van het ROC Kop van Noord-Holland ook voor de buitenwereld verder als ‘Vonk’. 

Nieuwe organisatie
Vanaf dat moment bestaat de organisatie uit 12 vestigingen waar zo’n 1.275 medewerkers eraan werken om de bijna 5.000 studenten, 1500 cursisten educatie, 100 studenten vavo en 4000 vmbo-leerlingen een van de 105 opleidingen af te ronden, voor 14 branches. Ondanks het vergroten van de organisatie, blijft het zich inzetten voor de kleinschaligheid waar beide partijen voor de fusie om bekend stonden.

Onveranderd
Voor huidige studenten en leerlingen zal er niet veel veranderen. Met de fusie wordt het aanbod mbo-opleidingen binnen de organisatie veel groter. Het groene karakter van de vmbo-scholen blijft bestaan. Na hun opleiding kunnen ze binnen dezelfde organisatie echter kiezen uit een veel breder aanbod aan opleidingen. Ook de aansluiting van het vmbo op het mbo zal verder verbeteren doordat (meer) niet-groene keuzevakken en doorlopende leerlijnen kunnen worden aangeboden binnen Vonk. 

Nieuwe leerlingen en studenten kunnen zich voor komend schooljaar nog gewoon aanmelden bij de school van hun keuze (dus via de websites van Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland). Hetzelfde geldt ook voor de cursussen en trainingen van Onderwijsgroep NoordWest-Holland.  

Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! gisteren
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25
Er wordt gespeeld op dinsdagmiddag 16 en 23 april en vrijdagavond 19 en 26 april.
Open Kampioenschap Biljarten van Castricum 18 mrt, 15:17