Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuw gastgezin voor Haruto gezocht

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Afgelopen september is Haruto zijn avontuur in Nederland gestart. Hij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Haruto is bij een gastgezin geplaatst waar hij het eerste half jaar van zijn uitwisseling kan doorbrengen en volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Castricum, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Haruto vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Uitwisseling naar Nederland
Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Haruto?
De 17-jarige Haruto uit Japan is een nieuwsgierige en kalme jongen. Hij volgt les aan een middelbare school in Castricum: “Ik vind school hier heel leuk. Het is wel heel anders dan in Japan, vooral de manier van lesgeven is anders.” Haruto vertelt dat hij elke dag zijn Nederlands oefent en steeds beter wordt: “De taal vind ik erg lastig, ik probeer wel elke dag een paar zinnetje te oefenen.” Als gevraagd wordt naar het grootste verschil tussen Nederland en Japan moet hij lang nadenken: “De cultuur is echt het grootste verschil, ook zijn de mensen in Japan meer verlegen en minder open.” De Japanse scholier is hier nu al een aantal maanden en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: “Ik ben al naar een aantal grote steden geweest zoals Alkmaar en Amsterdam en heb al veel Nederlands eten geprobeerd. Mijn favoriete Nederlandse eten is stamppot en pepernoten!”

De Japanse scholier heeft het erg naar zijn zin in Nederland. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Haruto vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.

Wie biedt Haruto een warm thuis in Castricum of omgeving? 
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Haruto en het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 1 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25