Logo uitkijkpost.nl
WereldLichtjesDag in de Dorpskerk in 2018.
WereldLichtjesDag in de Dorpskerk in 2018. (Foto: Erik Reijnders)
Regio

Online WereldLichtjesDag op zondag 12 december

REGIO - Elke tweede zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Op deze manier gaat er een golf van licht over de wereld en wordt er 24 uur lang stilgestaan bij dit verdriet. 

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo letterlijk een beetje lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Voor de derde keer wordt in Heemskerk een WereldLichtjesDag georganiseerd. Het thema van de bijeenkomst is ‘Wij denken aan jou’.
Het programma begint op zondag 12 december om 18.45 uur. In verband met de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk fysiek bij elkaar te komen, maar u kunt de bijeenkomst online volgen via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/84-Morgensterkerk.

Er is muziek van het koor Recreation en er zijn woorden van troost. Wilt u graag een kaarsje aan laten steken? Stuur dan voor 12 december een e-mail met de naam van uw overleden (klein)kind naar: eibertdevries@hetnet.nl. De naam van het kind wordt dan voorgelezen en er wordt een kaarsje aangestoken.

De organisatie hoopt van harte dat Iedereen zich ook online welkom zal voelen: ouders, grootouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen, en iedereen die zich hiermee verbonden voelt. Meer informatie via de Facebook-pagina (zoek op Wereldlichtjesdag Heemskerk). 

Meer berichten