Afbeelding
Foto: Gemeente Castricum

Brief van Toon Mans over corona avondsluiting

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Woensdag 1 december heeft burgemeester Toon Mans zich in een brief tot alle inwoners van de gemeente Castricum gericht. In de brief laat hij weten intens mee te leven met mensen die getroffen worden door de nieuwe maatregelen, maar vraagt wel met klem om deze na te leven. Tevens vraagt hij om aandacht aan elkaar te blijven geven, ook als denkbeelden en opvattingen uit elkaar liggen.

Beste inwoners,

Het gaat niet goed met corona in Nederland en in onze gemeente. De besmettingscijfers zijn heel hoog, er liggen heel veel mensen met corona in het ziekenhuis, ook een aantal van onze inwoners. De IC’s zijn overvol. Als we zo doorgaan, dan kan de zorg het niet meer aan. Nu al worden er iedere dag vele operaties uitgesteld van mensen die al lang op zorg wachten.

Het is duidelijk dat we iets moeten doen om het aantal coronabesmettingen zo snel mogelijk en zo veel mogelijk naar beneden te krijgen. Wat daarbij voorop staat, is dat het aantal contactenmomenten tussen mensen onderling naar beneden moet. Vandaar dat het kabinet afgelopen vrijdag besloten heeft tot een algehele avondsluiting. In de praktijk betekent dat, dat horeca, niet-essentiële winkels, cultuurinstellingen en sportverenigingen tussen vijf uur ’s middags en vijf uur ’s morgens gesloten moeten zijn. Gelukkig kunnen de scholen open blijven. 

Er wordt van ons allemaal het uiterste gevraagd om de verregaande maatregelen goed na te leven. We moeten het naleven samen doen. Welke de maatregelen zijn, kunt u vinden op de website van de gemeente. Ik vraag u met klem om mee te doen. Samen kunnen we het verschil maken. Vanuit de gemeente zullen we toezien op de naleving van de regels. We zullen vaker kijken of winkels en horecabedrijven hun deuren op het juiste tijdstip sluiten. Of sportclubs na 5 uur de velden en accommodaties hebben gesloten. We zullen u er ook aan herinneren om een mondkapje te dragen waar dat moet. 

Het is een moeilijke tijd voor ons allen. Veel ondernemers worden ook nu weer getroffen. Het verenigingsleven krijgt de zoveelste klap te verduren. Ik leef intens met u mee. De gemeente heeft het coronaloket weer geopend voor vragen en steun. 

We moeten in deze moeilijke periode blijven omzien naar de ander. Besteed aandacht aan elkaar; we moeten met elkaar in gesprek blijven, ook al liggen onze opvattingen en denkbeelden uit elkaar. Als we te veel op onszelf komen te staan in deze tijd, dan wordt ons leven een stuk onaangenamer, grimmiger en harder. Dat gebeurt niet als we blijven omkijken naar de ander. Je buurvrouw die niet zo vaak meer buiten komt, je broer die niet zo lekker in zijn vel zit, je vriendin die het thuiswerken meer dan zat is, je collega die zijn handen vol heeft aan zijn gezin waar een kind corona heeft – al deze mensen zijn geholpen met een belangstellend telefoontje, een mooie kaart of een wandeling met elkaar. Als we naar elkaar blijven omkijken, dan houden we corona dragelijk.

Alleen met zijn allen komen we deze moeilijke tijd door en gaan we op weg naar betere tijden. Op mij kunt u rekenen. Als het om het naleven van de maatregelen gaat, mag ik dan ook op u rekenen?

Met vriendelijke groet,

Toon Mans,
burgemeester Castricum

Bron en foto: gemeente Castricum

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 11 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25