Leerlingen van kindcentrum Helmgras namen de eerste 5 laptops in ontvangst die
gedoneerd worden aan kinderen die ze goed kunnen gebruiken
Leerlingen van kindcentrum Helmgras namen de eerste 5 laptops in ontvangst die gedoneerd worden aan kinderen die ze goed kunnen gebruiken Foto: aangeleverd

Project Edu-PC doneert laptops via kindcentrum Helmgras

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Deze week namen kinderen van groep 4 van Helmgras een aantal laptops in ontvangst. Deze laptops zijn via het kindcentrum gedoneerd aan kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar door Project Edu-PC. Duizenden gezinnen in Nederland kunnen helaas geen computer betalen. Hierdoor hebben hun kinderen grote kans op een onderwijsachterstand. Project Edu-PC knapt gedoneerde laptops op tot state-of-the-art devices en doneert deze via scholen aan kinderen die ze nodig hebben. 

Niels Vermij, directeur van Helmgras: “We staan er in deze tijd niet zo vaak bij stil, maar niet alle kinderen kunnen thuis gebruik maken van devices. Om kinderen voor te bereiden op de toekomst en ze de vaardigheden voor de 21e eeuw bij te brengen, is het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot moderne media en informatie. We zijn heel blij met de donatie, want daarmee kunnen we kinderen die dat nodig hebben verder op weg helpen.”

“Tijdens het thuisonderwijs kwamen we erachter dat niet in alle gezinnen een laptop of pc beschikbaar is, of dat deze gedeeld moet worden met meer mensen in het gezin. Voor het thuisonderwijs zijn we gelukkig in staat om Chromebooks uit te lenen. Maar ook als de scholen weer zijn gestart wordt er regelmatig thuis gewerkt aan de voorbereiding van toetsen, voor het maken van een werkstuk of presentatie. Dus toegang tot een computer voor schoolkinderen is hard nodig.” 

Oprichter Edwin Hortensius van Project Edu-PC geeft gedoneerde laptops, iMacs of Macbooks een tweede leven en geeft daarmee kinderen betere kansen. “Een computer kan kinderen vertrouwd maken met vaardigheden die ze in de toekomst steeds meer nodig zullen hebben. Het is dankbaar werk om tweedehands computers te verzamelen, duurzaam te recyclen en te hergebruiken tot handige ChromiumOS computers. Zo kunnen kinderen thuisonderwijs volgen via een schoon, gebruiksvriendelijk en veilig device.” 

Ouders die hulp nodig hebben voor hun kinderen kunnen hier op school naar vragen. En stapt u over op nieuwe laptops? Bedenk dan dat u daar goed werk mee kunt doen via Project Edu-PC. Kijk voor meer informatie op www.projectedu-pc.jimdosite.com.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 15 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01