Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Drukke week voor brandweer Castricum

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 15 tot en met zondag 21 november.

Vreemde lucht
Brandweer Castricum is woensdagavond 17 november om 19.56 uur uitgerukt voor een vreemde lucht in diverse woningen aan de Plantenhove. De brandweer heeft meerdere metingen verricht en geroken. Uiteindelijk bleek de lucht afkomstig te zijn van de bronbemaling bij de graafwerkzaamheden op de hoek Soomerwegh/ Tulpenveld, waar het grondwater het riool weer ingaat.

Nacontrole Oude Parklaan
Vrijdagmiddag 19 november is de brandweer om 14.34 uur met gepaste spoed opgeroepen voor een nacontrole aan de Oude Parklaan, Parnassia-groep. Het brandje was al geblust door het personeel maar er hing nog een hoop rook. Ter plaatse hebben zij nacontroles uitgevoerd en het pand geventileerd met de overdrukventilator.

Nacontrole Het Strengh
Vrijdagavond zijn de brandweerlieden om 20.29 uur met gepaste spoed opgeroepen voor een nacontrole op het parkeerterrein bij Het Streng. Er zou rook uit een dixi komen omdat er vuurwerk in was afgestoken. Ter plaatse hebben zij geen rook en brand meer aangetroffen. De politie doet onderzoek naar mogelijke daders.

Wateroverlast
Zaterdagmiddag 20 november is de brandweer om 14.19 uur met gepaste spoed opgeroepen voor een wateroverlastmelding aan de C.F Smeetslaan in de Ambassadeur. Het betrof een lek in de koppeling van een kraan. Zowel de bewoners als de onderburen kregen daardoor overlast van het water. De brandweerlieden hebben het probleem verholpen met de waterstofzuiger. Ook hebben zij stichting Salvage ingeschakeld voor de verdere schadeafhandeling.

Containerbrand
Zaterdagavond is de brandweer om 22.16 uur met gepaste spoed uitgerukt voor een containerbrandje aan de Prins Hendrikstraat, het betrof een ondergrondse papiercontainer. Ze hebben het brandje vakkundig geblust met één straal lage druk.


 Foto: Hans Peter Olivier

Bron en foto’s: brandweer Castricum op Facebook