Afbeelding
Foto: aangeleverd

Fietsendiefstal, verdachte koffer in de trein en WhatsApp-fraude

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 15 tot en met zondag 21 november

ALGEMEEN
De politie ziet dat er regelmatig fietsen worden gestolen. Daarbij zijn de laatste jaren in Castricum fietsen van het merk Cortina favoriet, vooral de Urban / U4 Transport. Bij veel aangiftes van gestolen Cortina’s ontbreekt het framenummer van de fiets. Hierdoor kan de politie bij controle van Cortina’s niet zien of het een gestolen fiets is. Dat is jammer, want zo komen gestolen fietsen wel boven water. Zorg er voor dat de gegevens van de fiets (framenummer / bijzondere kenmerken) bekend zijn en worden vermeld bij een aangifte. Dat vergroot de kans op het terugvinden van de weggenomen fiets.

CASTRICUM

Dinsdag 16 november omstreeks 19.30 uur kwam  er een melding binnen van een alleen gelaten koffer in de trein. Deze stond er al voor langere tijd en melder vond dit verdacht. In overleg met het NS personeel de reizigers in trein laten evacueren. Daarna is de gehele trein bekeken maar er werd niets verdachts en ook geen koffer aangetroffen. Nadat men de melder gesproken had, wees deze de desbetreffende koffer aan. Naast de koffer stond de eigenaar van de koffer. Eigenaar gaf aan dat hij de koffer in de voorhal had neer gezet omdat deze te groot was voor op de stoel. Voor alle zekerheid heeft de eigenaar de koffer open gemaakt en in de koffer lag alleen een ontdooide pizza. De trein is vervolgens vrij gegeven waarna iedereen weer in kon stappen en de trein zijn weg richting Den Helder kon vervolgen.

Op woensdagmiddag 17 november is WhatsApp-fraude gepleegd in een woning aan Sans Souci. De bewoners was op de volgende manier benaderd: Hey mam, ik heb heel suf me telefoon bij de was gedaan. Er is niets van over. Hierbij me nieuwe nummer…
Na de WhatsApp correspondentie is er toen enkele duizenden euro’s over gemaakt naar een buitenlands rekeningnummer, beginnende met LU20… Pas later bleek dat er niets aan de hand was met de telefoon van de dochter en dat er dus WhatsApp-fraude was gepleegd.

Vrijdag 19 november melding van poging inbraak woning op de Helmkade te Castricum. De bewoners waren op 19 november omstreeks 11.15 uur vertrokken en omstreeks 19.30 uur thuis gekomen. Om de tuinverlichting was een doek gelegd en een lamp was losgedraaid. Aan de voorzijde was een deur met braakschade op het kozijn en deur.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november omstreeks 01.00 uur melding bij het NS-station dat iemand in de trein beroofd zou zijn van zijn telefoon en pasjes. Een getuige had een filmpje van de twee mannen gemaakt en deze overhandigd aan de politie. Na een zoektocht werden er in de onmiddellijke omgeving van het NS-station twee mannen aangetroffen die aan het signalement voldeden. Bij de aanhouding wist één van de mannen weg te komen. De andere is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. In de rugtassen van beide mannen werden nog meer goederen aangetroffen die, meer dan vermoedelijk, van diefstal afkomstig waren. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten bij een groep horen die op dit moment actief zijn in onze regio en via de trein hun doelwitten kiezen.

AKERSLOOT

Door het team van het RADARSNELHEIDSCONTROLE TEAM VERKEER NH is woensdagochtend 17 november op de Geesterweg ter hoogte van de jachthaven, binnen de bebouwde kom een snelheidscontrole gehouden:
Toegestane snelheid: 50 km
Hoogste snelheid: 75 km/uur
Aanvang controle: 08.38 uur
Einde controle: 11.38 uur
Aantal passanten: 696
Doorgezette overtredingen: 57

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 1 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25