Afbeelding
Foto: Pixabay

Samen stappen zetten naar energiebesparing

Algemeen Castricum

CASTRICUM - De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket verschillende digitale informatieavonden voor hun inwoners om energie te besparen. Samen optrekken om stappen te zetten naar een verduurzaming van de woning. De webinars gaan over de inkoopactie woningisolatie, het verduurzamen van een vooroorlogse woning en een jaren ’90 – ’00 woning.

Tijdens het webinar ontvangt u informatie van een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket en kunt u vragen stellen via de chatfunctie.

Informatieavond energiebesparing woningen
Speciaal voor huiseigenaren met een woning uit bovengenoemde bouwjaren is een stappenplan ontwikkeld, dat wordt gepresenteerd tijdens een online informatieavond. Ook ontvangt u hier informatie over lokale initiatieven, subsidies en financieringen, de lokale inkoopactie voor isolatie en gratis adviesgesprekken. Verschillende bouwjaren betekent andere soorten huizen en een ander stappenplan voor het verder verduurzamen van de woning. Daarom worden er aparte informatieavonden georganiseerd.

Wethouder van de gemeente Bergen, Erik Bekkering, legt namens de drie gemeenten uit: “De stap naar duurzame energievoorziening is een stap die we met elkaar moeten zetten. Dat kunnen we niet alleen. Met deze webinars hopen we u te helpen om samen deze stap te maken.”

Inkoopactie isolatie
Op dit moment loopt er ook een inkoopactie voor woningisolatie, in samenwerking met regionale bedrijven. Wilt u uw woning verduurzamen, en heeft uw woning een ander bouwjaar? Meld u dan aan voor het webinar voor isolatie. Deze avonden ontvangt u advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de subsidie- en financieringsmogelijkheden. Wethouder Bekkering is overtuigd van deze actie: “Ongeacht hoe we de woning straks verwarmen is het altijd beter zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Dus dan is isoleren de belangrijke stap om te maken.”

Wanneer en aanmelden
De webinars zijn op:
- 22 en 24 november, 19.30 uur: verduurzamen van een vooroorlogse woning
- 22 en 24 november, 20.30 uur: inkoopactie woningisolatie
- 29 november en 1 december, 19.30 uur: verder verduurzamen van een jaren ’90 – ’00 woning.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl, klik daar op de knop voor de energiebesparingsaanpak of inkoopactie isolatie, en meld u aan voor een webinar. Dan ontvangt u een link in uw mailbox om op de bijbehorende avond het webinar te kijken. Of bel naar 072 743 39 56.