Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sinterklaas veilig aangekomen in de haven van Limmen

Algemeen Limmen

LIMMEN - Wat een vreugde bij jong en oud in Limmen toen bekend werd dat de Sinterklaasintocht zou doorgaan, met een kleine aanpassing in het programma. Waar het vorig jaar niet mogelijk was dat St. Nicolaas fysiek een bezoek aan het dorp zou brengen, was het zondag 14 november één groot feest nabij ’t Stet in Limmen. 

Aankomst per schip
Alle kinderen weten hoe druk de Sint het heeft in deze dagen, maar toch wist de Goedheiligman tijd vrij te maken voor een gezellige boottocht door de Limmer Polder naar de haven van Limmen. Op de Dusseldorpervaart waren vele bootjes met daarin ruim dertig Pieten, die de Sint begeleidden voor hij voet aan land zette. Er was zelfs een Piet die moedig op een waterfiets over het water scheerde. Het duurde heel even voor de Sint arriveerde, want het stuurwiel was nog zoek, maar enkele snelle boten brachten het wiel naar het schip van Sinterklaas. Daarna voer het konvooi onder de Aaltje Emmens-Knol brug door om enkele minuten later aan te leggen.

Burgemeester op podium
De Sint werd welkom geheten door een druk bezette burgemeester Toon Mans; hij moest de Sint in drie kernen, Castricum, Akersloot en Limmen, ontvangen. Een hartelijk welkom door Peter Dekker, met veel muziek, en een kort en warm welkom door de burgemeester op een groot beschut podium. Een groep danspieten zorgde voor veel spektakel door twee prachtige dansen uit te voeren. Het was heel druk nabij de haven, maar alles verliep probleemloos onder gunstige weersomstandigheden. De Sint had zichtbaar plezier in deze grootse ontvangst.

Per koets verder
Muziekvereniging Excelsior stond al klaar toen de Sint te voet koers zette naar een prachtige open koets, met daarvoor een schitterende Fries, gemend door Louis Al, paardenkenner bij uitstek, die ook gezorgd had voor teugelgeleiding door Erica. Vlekkeloos liep het paard vervolgens richting sporthal De Enterij. De vrolijke klanken van de harmonie gingen daar nog enige tijd door. Daar ging men om veiligheidsredenen niet naar binnen, maar liep iedereen in een defilé langs de Sint, waarbij steeds groepjes kinderen, samen met (groot)ouders en de Sint en Pieten op de foto gingen. Elk kind verliet het feestterrein met een heerlijke speculaaspop.

Het altijd actieve Sint Nicolaas Comité, gesteund voor heel veel vrijwilligers voor de begeleiding van de tocht kunnen terugkijken op een zeer gelaagd kinderfeest.