Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Onderzoek naar nieuwbouw kindcentrum op Vondelstraat

Algemeen Bakkum

BAKKUM - Gemeente Castricum laat weten dat de huidige locatie van de basisschool aan de Vondelstraat in Bakkum het meest geschikt lijkt voor nieuwbouw van kindcentrum Cunera. Daar zouden dan kinderen van 0-12 jaar terecht kunnen voor onderwijs en opvang. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor de locatie samen met het schoolbestuur Tabijn op geschiktheid nader te onderzoeken. De politiek in Castricum spreekt hierover op donderdag 25 november (21.00 uur).

In het huidige schoolgebouw aan de Vondelstraat zit de midden- en bovenbouw van de basisschool. De kleuters zitten in het schoolgebouw aan de Prof. Winklerlaan. De wens is één nieuw schoolgebouw voor de Cunera waarin ook kinderopvang wordt ondergebracht. Hiermee kan er op één locatie een aanbod worden verzorgd voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Twee locaties over
De gemeente is al langer op zoek naar een geschikte locatie voor het kindcentrum. De suggestie om de hoek van de Sifriedstraat/Bakkummerstraat op geschiktheid te onderzoeken strandde en kwam eind 2020 niet verder vanwege protesten van bewoners en gemeenteraad. Omwonenden van de overgebleven onderwijslocaties aan de Prof. Winklerlaan en Vondelstraat worden de komende maanden betrokken bij het onderzoek naar de mogelijke effecten van de nieuwbouw op groen, verkeer en bouwvolume.

Wethouder Ron de Haan (Onderwijs): “We gaan nu eerst samen met de school kijken wat de mogelijkheden op de Vondelstraat zijn. De Prof. Winklerlaan is een optie die we in gedachten houden. De onderwijsfunctie daar wil ik ook graag behouden.”


Foto: aangeleverd

Vervolg
Het onderzoek is naar verwachting volgende zomer klaar. De gemeenteraad kan in het laatste kwartaal van 2022 een definitief besluit nemen over de locatie. Daarna volgen de benodigde procedures en kan stichting Tabijn, het schoolbestuur, een architect aan het werk zetten om een gebouw te ontwerpen. Medio 2022 worden de onderzoeksresultaten verwacht en gepresenteerd aan bewoners en gemeenteraad. Wanneer het proces voorspoedig verloopt en op krediet van de raad mag rekenen, kan het nieuwe kindcentrum in Bakkum er in 2025 staan.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 13 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00