Logo uitkijkpost.nl
Foto: Ineke Gerritsjans
Castricum

Gevarieerde wandeltocht vanuit Castricum

CASTRICUM - Nadat het organiseren van wandeltochten door corona helaas lange tijd niet mogelijk was, is de winterserie van Wandelvereniging WS78 weer van start gegaan! Uiteraard houdt de vereniging zich daarbij aan de geldende coronamaatregelen. Omdat ze starten in een horecagelegenheid, moeten wandelaars een QR-code of vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 13 november de Waterduinentocht, een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Castricum. De wandelaars voor de 40 km starten tussen 8.00 en 9.00 uur bij vv Vitesse ’22, Puikman 2, 1901 NN Castricum. De 20 km-lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor € 8,50, inclusief duinkaart, een consumptie, soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting. Voor 8.30 uur en na 16.00 uur wordt het gebruik van een reflectievest en zak- of hoofdlamp aanbevolen.

De speciaal voor deze dag uitgezette route maakt vanaf de start eerst een lusje om Castricum, door het centrum en over een van de oorspronkelijke toegangswegen naar het dorp langs boerderijen en kleine huisjes. Vanaf de rand van het dorp wandelen ze door landelijk gebied naar Bakkum, waar de soep-/koffiepost is ingericht in een boerderij. Na de soep komen ze in de duinen. De wandelaars van de 40 km gaan door de duinen naar Egmond aan Zee, onderweg mogelijk Schotse Hooglanders en paarden tegenkomend. Na de rust in Egmond aan Zee gaan ze langs de vuurtoren en via de oude kern van het vissersdorp weer de duinen in terug naar Bakkum. Hier sluiten de wandelaars van de langste afstand zich weer aan bij de 20 km. Via een bosrijk gebied komen ze op kampeerterrein Bakkum en lopen op het strand af. Na ruim een kilometer strand is er een horecarust voor de 20 km. Na nog meer bos en open duin komen de wandelaars terug bij Vitesse en de finish van deze boeiende wandeling.

 Meer informatie is te vinden op deze website.

Meer berichten