Logo uitkijkpost.nl
Foto:
Limmen

Debutantenduel bij SV Vredeburg

LIMMEN - Vredeburg zat vrijdag vol schakers voor de competitie. Het leukste duel vochten debutanten Jesse Zoon en Joke Mooij uit, die in de lessen snel bijleren. Het resultaat: een tot op het bot uitgekloven partij waarbij Zoon gebruikmaakte van de laatste fout en zo won. Bob Stolp blijft bovenaan na zijn vijfde interne overwinning, ditmaal tegen Sandra Hollander.

Luc Janssen had zijn handen vol aan de plaagstootjes die Tars Wanders uitdeelde, maar won uiteindelijk wel. Jaap Limmen was terecht zelfkritisch na een prima eerste helft. Ed Stolp profiteerde namelijk in het vervolg en liet Limmen met lege handen achter. Jos Admiraal liet andermaal zijn Franse expertise zien en won met een tactiekje van Hans de Goede in het vroege middenspel. Chiel Pepping en Marc Voorwalt praatten elkaar tijdens de partij onder tafel. Helaas voor Pepping was Voorwalt de man die op het bord de daad bij het woord voegde. 

Ook Samer Alrayes liet zijn snel spelende stukken op het bord het woord doen: Jeroen van Vliet kon enkel toekijken hoe hij van het bord getikt werd. Marlies Sturk en Aart v/d Brink begingen na mekaar onhandige acties en besloten maar tot een vreedzame remise. Ook Marcel Wester bood remise aan, een zeldzaamheid. Hoewel een verdedigbare uitslag, nam Bert van Diermen het daarom wellicht te snel aan! Heleen v/d Linden won in een goede opening een stuk van Indriaas Booij. Maar Booij bleef vechten en ging uiteindelijk nog met het hele punt lopen. 

Tenslotte speelden Bert Hollander en Remi Aafjes een wilde partij, waarbij het dameoffer van Hollander in de opening slechts de prelude was. Ogenschijnlijke blunders bleken verdere offers en na middernacht bereikte Aafjes een gewonnen eindspel. Maar in zijn tijdnood klapte een laatste valletje dicht en zagen de omstanders Hollander toch nog onterecht de winst pakken.

Meer berichten