Logo uitkijkpost.nl
Limmen

Sinterklaas en zijn grote groep Pieten komt weer naar Limmen

LIMMEN - Sinterklaas en zijn grote groep Pieten komt weer naar Limmen. Dat gaat gebeuren op zondag 14 november. De Sint zal om ongeveer 14.00 uur per schip aanmeren in de haven ’t Stet aan de oostzijde van Limmen. Zijn Pieten die hem altijd vergezellen zullen weer veel capriolen uithalen om de feestvreugde te verhogen. En natuurlijk zullen zij een heerlijk gevulde zak met pepernoten bij zich hebben.

Sinterklaas zou het geweldig vinden als niet alleen de kleine en grote kinderen, maar ook de ouders, opa’s en oma’s aan de kade staan om de Sint welkom te heten. Laten we er na een jaar afwezigheid een heel groot feest van maken met elkaar. We gaan zingen, springen, dansen, dus heel veel plezier maken.

Voorbereidingen
Het altijd actieve Sint. Nicolaas Comité in Limmen heeft de website inmiddels aangepast. Al tijdig is men begonnen met de voorbereidingen voor de intocht. Er is overleg geweest met de gemeente Castricum, met andere comités binnen de kernen Akersloot en Castricum om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Na een oproep via Facebook hebben zich veel vrijwilligers gemeld die gaan assisteren bij de intocht, de optocht en in sporthal De Enterij.

Programma
De Sint en zijn grote gevolg zullen om ongeveer 14.00 uur voet aan wal zetten in de haven. Uiteraard zal burgemeester Toon Mans de Sint persoonlijk welkom heten.

Na de ontvangst op ’t Stet zal er een korte optocht met Harmonie Excelsior zijn door het dorp. Het feest wordt daarna voortgezet in sporthal De Enterij, dat zal zijn vanaf ongeveer 15.00/ 15.15 uur. Daar zal de Grote Pietenband zorgen voor een groot en feestelijk spektakel. Er zullen ook dansers zijn die hun kunsten gaan vertonen. Iedereen is welkom, maar kom echter wel op tijd! Het feest zal daar voortduren tot ongeveer 16.00/ 16.15 uur St. Nicolaas heeft het heel druk in deze tijden, dus na afloop van het feest moet de Sint in galop weer naar een volgende afspraak. 

Zoals eerder gezegd: Limmen gaat er weer een heel groot familie- en kinderfeest van maken! Sint Nicolaas en de Pieten kijken er reikhalzend naar uit!

Om dit unieke feest te kunnen blijven organiseren is het Sinterklaas Comité Limmen deels afhankelijk van uw giften. U kunt uw bijdrage leveren op rekening nummer NL05 RBRB 0841 3408 89, (Univé Regiobank) t.n.v. Sint Nicolaascomité Limmen. Ook kunt u een donatie doen tijdens de intocht in de sporthal in de melkbussen.

Covid-19 Coronabeperkingen: in sporthal De Enterij geldt het Coronatoegangsbewijs. Na controle krijgt elke bezoeker een polsbandje.

Meer berichten