Links op de foto staat Rachel de Wit en rechtsachter Hans Laan in de Boekproeverij waar alle inzendingen op leeftijd waren uitgestald om een goede keuze te kunnen maken
Links op de foto staat Rachel de Wit en rechtsachter Hans Laan in de Boekproeverij waar alle inzendingen op leeftijd waren uitgestald om een goede keuze te kunnen maken Foto: aangeleverd

Feestelijke prijsuitreiking van Laan’s Legowedstrijd

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Zaterdagmiddag 30 oktober was om 14.00 uur de prijsuitreiking van Laan’s Legowedstrijd. Iedereen kreeg zoals beloofd een prijs van Lego. Marcel Steeman, ex-werknemer van Laan en bedenker van de Lego fietspaden koos de winaars en schreef een vlammend juryrapport. De wedstrijd, waar je een beroep van Lego moest uitbeelden in een schoenendoos was door rachel de Wit bedacht vanwege het thema van de Kinderboekenweek; Wat je worden wil. De meer dan 30 inzendingen hebben een maand in de etalege geprijkt en zijn nu weer thuis.

Dit zijn de winnaars:
De 1e prijs is voor Jonathan de Geest die het beroep; Avonturier & Bioloog uitbeeldde.
De 2e prijs is het beroep van DJ door Thijmen Roukema.
De 3e prijs is het beroep van Bistro-broers.
Dit zijn de andere winnaars: Abbey Krom, Roan Borst, Faas Zomerdijk, Bram van Rees, Boas & Nora Essenburg, Timo Evertze, Merel Huitenga, Jolein Lindhout, Duuk van Rees, Travis Stek, Lily Stek, Quinten Kramer, Peppijn Kleef, Fleur Beentjes, Bram Graag, Floris & Marijn, Poppy, Kris Noordover, Hugo Kleef, Jasper de Loos, Fae Helder, Midas, Tygo Korver en Hilde.

Marcel Steeman’s Juryrapport Laan’s Legowedstrijd 30-10-2021:
“Het is fantastisch om te zien hoe iedereen zo ontzettend zijn best heeft gedaan en wat een explosie van fantasie, kleur en vrolijkheid deze wedstrijd heeft opgeleverd.

In de Legowedstrijd explodeert de scheikunde-les, word je bijna opgegeten door een haai, koopt de kerstman een croissantje en heeft de ijscoman een ijsje als hoed. Er is gewerkt met “gemengde technieken:. Prachtige tekeningen, versierde schoenendozen als kleine versierde mini-wereldjes en Lego in allemaal soorten en maten. Er zijn duidelijk lievelings-sets gesloopt en weer opgebouwd. De Lego van papa en mama is van zolder gehaald (Fabuland van Merel’s dierenopvang en natuurlijk de échte Ruimteschip-Lego van Luuk Huitenga moeten hier genoemd worden.) 

Ook in bouwtechniek is de creativiteit aanstekelijk. Maak maar eens een bal in Lego, of kijk maar eens naar de verschillende koffie-apparaten en smakelijke hamburgers. Iedereen heeft een eigen verhaal gemaakt en in de mini-wereldjes reis je van het strand, naar een overal, een schoolklas, feest, uitje in een bistro om uiteindelijk op de maan te belanden. Er gaat gek genoeg veel mis, maar gelukkig zijn er boevenvangers, strandwachten, brandweer en een speciale veel-ogige-monster-vanger…

Het is niet te doen om één winnaar aan te wijzen, dus gelukkig wint iedereen een prijsje en dat is dik verdiend. Toch springen er een paar mini-werelden uit. Door details, bouwtechniek en zeker ook door de grappige kleine verhaaltjes die de mini-figs beleven. Een paar hoogtepunten: 

De brugklas biologie en scheikunde is echt heel grappig, het retro-ruimteschip kan zó in de Lego-film, de bistro ziet eruit alsof je direct aan tafel zou willen schuiven, de tennis- wedstrijd is gewoon spannend en het feest is zó gezellig dat je de muziek bijna kunt horen! Toch is er één wereld die er nèt bovenuit steekt. Een vrolijke wereld vol avontuur, met een berg aan verhalen die direct uit een spannend boek is komen lopen. Superknap gebouwd en bomvol grappige details. De winnaar van de Laan’s Legowedstrijd is; Jonathan de Geest die het beroep; Avonturier & Bioloog uitbeeldde. De 2e prijs is het beroep van DJ door Thijmen Roukema en de 3e prijs is het beroep van Bistro-broers.”

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 18 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01