live painting door Sabrina Tacci
live painting door Sabrina Tacci Foto: aangeleverd

Maanfestatie

Cultuur Bakkum

BAKKUM - Aanstaande zaterdag 30 oktober is de sfeervolle galerie en beeldentuin aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum van 13.00 tot 23.00 uur open en ondergedompeld in het ééndaags minifestival Maanfestatie. 

Onder de Sterren
Maanfestatie is de spetterende finale van de succesvolle audioroute die van 23 september tot en met 31 oktober in Castricum te beleven is. Dit vernieuwend concept voor jong en oud hebben Marina & Sabrina samen met de prachtige zangeres en multimaker Milou Mignon onder de vleugels van Stichting Kist, ontwikkeld. De drie cultuurmakers ontvangen enthousiaste reacties van de vele mensen die de audio van de acht Sterren hebben beluisterd. Sinds 23 september is de website maar liefst 2000 keer bezocht. De tijd dringt dus pak je smartphone en oortjes en ga op pad om deze zinnenprikkelende audiotour te beleven. De plattegrond met informatie vind je op www.onderdesterren.com/plattegrond.

Tijdens de Maanfestatie verandert Open Atelier Marina & Sabrina in het ‘Universum van Verlangen’. De binnen- en buitenruimte is verdeeld in acht areas waarin de sfeer van de acht sterren wordt bezongen en verbeeld. Marina: “Neem de tijd en laat je verrassen. Sla, volgens eeuwenoude Britse traditie, een munt in een boomstam en doe een wens; warm je aan de zon of het haardvuur, neem een kop thee of juist een frisje en schuil zo nodig onder een parasol. Zoek rust of reuring met besef van tijdgeest. Voor wie zich wil terugtrekken zijn in al de ruimtes bijbehorende liedjes en verhalen te beluisteren via de qr-code. In de loop van de middag en mogelijk ook de avond zijn er live performances: Milou Mignon en Jelle Visser spelen en zingen de sterren van de hemel en er zijn spectaculaire live painting sessies door Sabrina Tacci. 

Als het donker wordt, brandt het vuur, fonkelt het Universum van Marina Pronk in haar wensboom en de mega grote Ster van CAKtwo (Fred Boon, Berend Wijers en Marina Pronk) straalt als nooit tevoren. Ook is er een try-out met lichtinstallatie Vrijheid. Hierin verbeeldt het collectief de periode van beperkingen en het feest van herwonnen vrijheid. 

Iedereen zonder verkoudheidsverschijnselen (of negatief getest) is bijzonder welkom! Breng je jouw verhalen en gitaar mee? De toegang is gratis waarbij een kleine tegemoetkoming in de ‘fooienpot’ wordt gewaardeerd. 

Let op! Er wordt aan de weg gewerkt. Als het goed is zijn de werkzaamheden 30 oktober klaar maar mocht het uitlopen dan kun je de galerie via de dr Ramaerlaan bereiken. 

Voor meer informatie: www.onderdesterren.com en/of volg de ontwikkelingen van Onder de Sterren op facebook.         

De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 10 uur geleden 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43