Afbeelding
Foto: Allerzielen Alom Castricum op Facebook

Allerzielen Alom in de startblokken

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Nog ruim een week en dan gaan de lichtjes aan op begraafplaats Onderlangs: op woensdag 3 november vanaf 17.00 uur vindt er Allerzielen Alom plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement kan iedereen langskomen op de begraafplaats om dierbaren te gedenken en samen te zijn in het gemis. Voor de voorbereidingen worden nog een paar vrijwilligers gezocht.

“We zijn er bijna”, melden de vrijwilligers die op 3 november Allerzielen Alom organiseren. “Op onze vorige oproep kwamen al nieuwe helpers af. We zoeken nu alleen nog enkele sterke mannen voor hulp op de woensdag overdag voor het uitrollen van de snoeren en het aanbrengen van de verlichting. Aanmelden kan bij lyddeleur@gmail.com..”

Programma
Er staat weer een mooie avond op het programma. Dit jaar worden tijdens Allerzielen dierbaren letterlijk in het licht gezet: in een fotoreeks waaraan iedereen kan bijdragen. Wie dat wil, kan een foto van zijn of haar dierbare naar mo26april@hotmail.com sturen. Die wordt dan geprint, gelamineerd en opgehangen op de begraafplaats.

Kinderen kunnen stenen beschilderen. Thema’s zijn muziek, gedichten en licht. Een sfeervolle wandelroute voert de bezoekers langs gedichten, foto’s en muziekplekken op het oude deel van de begraafplaats. Op het plein en bij de aula staan kramen.

Steun
De organisatie krijgt niet alleen steun van vrijwilligers, maar ook van Associatie Uitvaartfonds, Uitvaartverzorging IJmond en gemeente Castricum. Voor giften van bezoekers staat een collectebus bij de ingang. Tussen 17.00 en 21.00 uur is de aula open. Wie zelf een muzikale bijdrage wil leveren, een kraam wil huren of wil helpen, kan contact opnemen met lyddeleur@gmail.com.

Lees ook: Allerzielen Castricum zoekt helpende handen

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 10 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57