Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Allerzielen Castricum zoekt helpende handen

‘Zet uw dierbare in het licht’

CASTRICUM - Op woensdag 3 november wordt tussen 17.00 en 21.00 uur voor de dertiende keer Allerzielen Alom georganiseerd op begraafplaats Onderlangs in Castricum. Iedereen is van harte welkom om op deze bijzondere avond dierbaren te gedenken en samen te zijn in het gemis. Ditmaal worden dierbaren letterlijk in het licht gezet: in een fotoreeks waaraan iedereen kan bijdragen. Om het evenement te laten slagen, zijn nog wel helpende handen nodig. Alle hulp is welkom, al is het maar voor een paar uur. 

Stuur jouw foto in
Er staat weer een mooie avond op het programma. Kinderen kunnen stenen beschilderen. Thema’s zijn muziek, gedichten, en foto’s van dierbaren die letterlijk in het licht worden gezet. Wie dat wil, kan een foto van zijn of haar dierbare insturen naar mo26april@hotmail.com. Die wordt dan uitgeprint en gelamineerd door ‘Bij Bakker’, de ‘snoepwinkel voor kunstenaars’ van Simone Veldt-Bakker. Alle foto’s worden opgehangen op de begraafplaats en in het licht gezet tijdens de viering.  

Route
De organisatie wil een sfeervolle wandelroute uitzetten, die leidt langs gedichten, foto’s en muziekplekken op het oude deel van de begraafplaats. Je kunt zelf ook kaarsen neerzetten op een centrale plek langs de route. Zo kun je ook dierbaren gedenken die elders begraven zijn of gecremeerd. Op het plein en bij de aula staan kramen waar je artikelen kunt kopen (tegen contante betaling). Wil je een muzikale bijdrage leveren of een kraam huren, neem dan contact op met lyddeleur@gmail.com.

Steun
Gelukkig zetten ook dit jaar vrijwilligers zich weer in, maar het organisatiecomité is behoorlijk geslonken en dus zijn nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Elke bijdrage telt, hoe bescheiden ook. De organisatie kan weer rekenen op steun van Associatie Uitvaartfonds, Uitvaartverzorging IJmond en gemeente Castricum. Natuurlijk is de organisatie erg blij met giften van bezoekers; hiervoor staat een collectebus bij de ingang.

Programma
Tussen 17.00 en 21.00 uur is de aula open om onder het genot van een kopje koffie of thee even op te warmen en te luisteren naar muziek. De gastdame van Uitvaartverzorging IJmond is aanwezig voor een praatje en voor het beantwoorden van vragen. 

Helpende handen gezocht
In de dagen voor de viering werkt een team van vrijwilligers hard om de begraafplaats zo mooi mogelijk te maken. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig. De organisatie zoekt nog sterke helpende handen voor dinsdag 2 november tussen 9.00 en 15.00 (of een deel daarvan) bij het vullen van de 2000 fakkels, woensdag 3 november tussen 9.00 en 16.00 (of een deel daarvan) bij de opbouw en donderdagochtend 4 november vanaf 9.00 uur (opruimen achteraf). Aanmelden kan bij Lydia de Leur, lyddeleur@gmail.com.

Meer berichten