Afbeelding
Foto: aangeleverd

Allerzielen Castricum zoekt helpende handen

Algemeen Castricum

‘Zet uw dierbare in het licht’

CASTRICUM - Op woensdag 3 november wordt tussen 17.00 en 21.00 uur voor de dertiende keer Allerzielen Alom georganiseerd op begraafplaats Onderlangs in Castricum. Iedereen is van harte welkom om op deze bijzondere avond dierbaren te gedenken en samen te zijn in het gemis. Ditmaal worden dierbaren letterlijk in het licht gezet: in een fotoreeks waaraan iedereen kan bijdragen. Om het evenement te laten slagen, zijn nog wel helpende handen nodig. Alle hulp is welkom, al is het maar voor een paar uur. 

Stuur jouw foto in
Er staat weer een mooie avond op het programma. Kinderen kunnen stenen beschilderen. Thema’s zijn muziek, gedichten, en foto’s van dierbaren die letterlijk in het licht worden gezet. Wie dat wil, kan een foto van zijn of haar dierbare insturen naar mo26april@hotmail.com. Die wordt dan uitgeprint en gelamineerd door ‘Bij Bakker’, de ‘snoepwinkel voor kunstenaars’ van Simone Veldt-Bakker. Alle foto’s worden opgehangen op de begraafplaats en in het licht gezet tijdens de viering.  

Route
De organisatie wil een sfeervolle wandelroute uitzetten, die leidt langs gedichten, foto’s en muziekplekken op het oude deel van de begraafplaats. Je kunt zelf ook kaarsen neerzetten op een centrale plek langs de route. Zo kun je ook dierbaren gedenken die elders begraven zijn of gecremeerd. Op het plein en bij de aula staan kramen waar je artikelen kunt kopen (tegen contante betaling). Wil je een muzikale bijdrage leveren of een kraam huren, neem dan contact op met lyddeleur@gmail.com.

Steun
Gelukkig zetten ook dit jaar vrijwilligers zich weer in, maar het organisatiecomité is behoorlijk geslonken en dus zijn nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Elke bijdrage telt, hoe bescheiden ook. De organisatie kan weer rekenen op steun van Associatie Uitvaartfonds, Uitvaartverzorging IJmond en gemeente Castricum. Natuurlijk is de organisatie erg blij met giften van bezoekers; hiervoor staat een collectebus bij de ingang.

Programma
Tussen 17.00 en 21.00 uur is de aula open om onder het genot van een kopje koffie of thee even op te warmen en te luisteren naar muziek. De gastdame van Uitvaartverzorging IJmond is aanwezig voor een praatje en voor het beantwoorden van vragen. 

Helpende handen gezocht
In de dagen voor de viering werkt een team van vrijwilligers hard om de begraafplaats zo mooi mogelijk te maken. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig. De organisatie zoekt nog sterke helpende handen voor dinsdag 2 november tussen 9.00 en 15.00 (of een deel daarvan) bij het vullen van de 2000 fakkels, woensdag 3 november tussen 9.00 en 16.00 (of een deel daarvan) bij de opbouw en donderdagochtend 4 november vanaf 9.00 uur (opruimen achteraf). Aanmelden kan bij Lydia de Leur, lyddeleur@gmail.com.

Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 2 uur geleden
'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 22 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34