Logo uitkijkpost.nl
<p>De bollen van Hortus Bulborum vrolijken de buurt op.</p>

De bollen van Hortus Bulborum vrolijken de buurt op.

(Foto: aangeleverd)
Limmen

Hortus Bulborum zet de bloemetjes buiten

LIMMEN - Komend voorjaar kunnen bewoners van enkele woonwijken in Limmen en Castricum genieten van de kleurenpracht van bloembollen in de grasveldjes tussen de huizen, die de gemeente momenteel plant. 

De bloembollen komen van de Hortus Bulborum in Limmen, de tuin met soms eeuwenoude bloembollen. Max Nuyens van de Hortus vertelt: ‘We hadden ruim 35.000 narcissen over en daar had de gemeente belangstelling voor. Er zitten hele bijzondere soorten tussen die gemengd zijn met alliums, irissen en krokussen. Door dit mengsel van vroeg- en laatbloeiers en ook nog eens verschillende soorten, heb je van maart tot en met mei, begin juni prachtige tuintjes.’ 

Peter Koot van Groenvoorziening vertelt dat de gemeente in de wijken meer groen wilde hebben. “En wat is er dan mooier dan de bloembollen van de Hortus. We zijn van oorsprong een bollendorp met vroeger veel bollenveldjes en de Hortus heeft een grote betekenis. We zijn begonnen aan de Amandellint in die nieuwe woonwijk langs de Rijksweg. Die grond was trouwens vroeger ook een bollenveld. Na de bloei sterven de bollen af en gaan dan in het nieuwe voorjaar weer bloeien. In de toekomst komen er nog meer veldjes die ook nog eens de biodiversiteit bevorderen. Met de aanleg houden we rekening met de speelruimte voor de kinderen. Ach, er zal wel eens een bal tussen de bollen terechtkomen. Zo’n ramp is dat nou ook weer niet. Voor vandalisme ben ik niet bang. De buurt houdt vast wel een oogje in het zeil.” Koot noemt de aanstaande renovatie van de Rijksweg een belangrijk project. “Het is toch gaaf? Een entree van Limmen met prachtig bloeiende bloembollen op de rotondes en langs de weg?”

Meer berichten