Logo uitkijkpost.nl
<p>JPT-leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie<strong>.</strong></p>

JPT-leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

(Foto: Fanne Tuijn, decaan op het JPT)
Castricum

Tech Your Talent & Smart Maintenance Day

CASTRICUM/ BEVERWIJK - De eerste week van oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

De 3 mavo klassen van het Jac. P. Thijsse College hebben deelgenomen aan Smart Maintenance Day bij de Walvis in Beverwijk en 3 havo was op woensdag 6 oktober de hele dag op pad voor Tech Your Talent.

Smart Maintenance Day
De leerlingen van 3 mavo hebben tijdens deze middag kennisgemaakt met technologie en de bedrijven daarachter. Met Smart Maintenance wordt er gebruik gemaakt van allerlei technologische innovaties om onderhoud effectiever uit te kunnen voeren. De leerlingen hebben onder andere voorlichting van bedrijven gekregen die Smart Maintenance al toepassen. En zij hebben diverse activiteiten gezien en gedaan met een VR-bril. De favoriete activiteiten van deze middag waren de autobanden van een raceauto verwisselen en een race maken over het circuit Zandvoort in een formule 1 raceauto.

Tech Your Talent
Tijdens Tech Your Talent heeft iedere klas in de ochtend een bedrijf bezocht die binnen de technische sector werkzaam is namelijk Tata Steel, Harsveld en Megacon in Velsen en Kenzfigee in Zaandam.

De leerlingen kregen onder andere presentaties over de bedrijven, hadden een live verbinding met Denemarken waar een medewerker vanuit een kraan vragen beantwoordde, werden er led-lampjes gesoldeerd en bleek een van de mentoren een geweldige buizen-verbinder.

’s Middags waren de leerlingen van harte welkom op de H20 Esports Campus in Purmerend, de grootste Esports hub van Europa. Met opdrachten met een VR-bril, een dance clinic en het spelen van games is de afgesloten.

Meer berichten