Afbeelding
Foto: Pixabay

Koning in z’n blootje

Sport Limmen

LIMMEN - Op vrijdag 1 oktober speelden de schakers van SV Vredeburg de tweede ronde van de interne competitie. Op maar liefst veertien tafels werd een partij gespeeld.

Tars Wanders arresteerde met een vooruitgesnelde loper de toren van Marcel Wester op veld a8. Met die kwaliteitswinst was het voor de doorgewinterde Wanders een koud kunstje het punt veilig te stellen. Ed Stolp kwam niet aan een rokade toe in zijn partij tegen Barry Blekemolen. Stolp stuurde de koning in z’n blote kont het vrije veld in, alwaar de eenzame aanvoerder een prooi werd voor de lopers van de voortreffelijk spelende Barry Blekemolen. Met een werkelijk briljant loperoffer wist Bert Hollander zijn partij tegen Dick Aafjes te beslissen. Met een ijzersterke dame op de g-lijn en een ondersteunende toren op de open h-lijn nam Harry Levering met succes de zwarte koning van Adri Beentjes op de korrel. In een complexe stelling rekende Robin Rommel minder diep dan zijn opponent Harold Ebels. Het kostte Rommel een paard en daarmee de partij. 

Het absolute topduel tussen oud-clubkampioenen Luc Janssen en Bob Stolp eindigde voor Janssen in een deceptie. In een prima stelling verzuimde hij een loper tegen een paard te ruilen, waarna Stolp met het paard prompt een gemene vork creëerde. Met een kwaliteit minder hield Janssen het onmiddellijk voor gezien. Debutant Jesse Zoon liet tegen Nico Pepping zien best een aardig potje te kunnen schaken: lang ging het gelijk op totdat de ervaring van Pepping toch de doorslag gaf. Ferry Haan baalde van de foeilelijke paardzet die hij in het middenspel van zijn partij tegen Hans de Goede produceerde. Het paard werd geslagen en zonder compensatie was Haan ten dode opgeschreven. 

De thriller van de avond kwam op naam van Sandra Hollander en Remi Aafjes. Keer op keer leek Aafjes de partij in z’n voordeel te beslechten, maar evenzovele keren ontsnapte Sandra Hollander. Uiteindelijk wist Sandra Hollander nog te winnen ook. Met de vlag op vallen verloor Aafjes een stuk. Dat Jeroen van Vliet kort na middernacht door de Vredeburg-leden werd toegezongen had niets te maken met de verdienstelijke remise die hij scoorde tegen Indriaas Booij. Wel vierde Van Vliet zijn 55e verjaardag.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57