Afbeelding
Foto: Marina Pronk

Onder de Sterren

Cultuur Castricum

CASTRICUM - ´Onder de Sterren´ is een muzikale audiotour die van 23 september tot 31 oktober te beleven is in Castricum. Het is een reis langs verborgen plekken, magische tuinen en knusse koffiestops. Denk aan de oase van rust bij de Tuin van Kapitein Rommel, het terras van de Oude Keuken of Grafisch atelier Sopit. Op je tocht hoor je grappige of merkwaardige verhalen en liedjes. Bij veel sterren is ook andere culturele reuring zoals de expositie ‘Moment’ van Marieke Warmelink bij Bakkums Genoegen.

‘Onder de Sterren’ is een vernieuwend concept voor jong en oud dat zangeres en multimaker Milou Mignon en de kunstenaars Marina Pronk en Sabrina Tacci onder de vleugels van Stichting Kist hebben ontwikkeld. Midden in coronatijd kwamen de drie cultuurmakers bij elkaar om een hartverwarmend cadeautje voor iedereen die daarvoor open staat, te bedenken en ontwikkelen.

Vergeet je oortjes of koptelefoon niet
De audioroute bestaat uit acht Sterren gemaakt door kunstenaarscollectief CAKtwo en Marina Pronk. In het hart van elke ster staat een qr-code die leidt naar muziek van Milou Mignon en teksten van telkens een andere woordkunstenaar. Onder andere de Castricumse dichter Thomas Möhlmann en schrijfster Margot de Zeeuw komen aan het woord maar ook Arthur Lava is postuum te horen. Iedere ster heeft zijn eigen formule, zijn eigen uiterlijk, zijn eigen woorden, zijn eigen lied. Soms bizar, soms ontroerend, spannend, hip of gewoon gek. Je komt terecht in een wereld waarin de mens niets groter is dan de mieren en niets kleiner dan het sterrenvolk.

‘Onder de Sterren’ is een reizend project dat na Castricum onder andere Alkmaar aandoet. De plattegrond is verkrijgbaar op al de locaties of te vinden op www.onderdesterren.com/plattegrond. Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Castricum.

De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 14 uur geleden
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 18 uur geleden
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30
De politie in winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine 8 apr, 09:43
Natalie, Anne-Marie en Vincent.
KidsVakantieCocktail niet meer weg te denken in de zomervakantie! 5 apr, 11:30