Jos Admiraal draagt de voorzittershamer over aan Jan Brantjes
Jos Admiraal draagt de voorzittershamer over aan Jan Brantjes Foto: aangeleverd

Schaakvereniging Vredeburg weer van start

Sport Limmen

LIMMEN - Bijna anderhalf jaar moesten de schakers van SV Vredeburg uit Limmen zich tevreden stellen met partijtjes op internet of schaakpuzzeltjes uit de krant. Maar het kan en mag weer! Bord, stukken en klokken komen weer op tafel. Op vrijdag 24 september start een nieuw schaakseizoen. Ook niet-leden zijn van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in de altijd gezellige speellocatie Vredeburg aan de Dusseldorperweg. 

SV Vredeburg is een knusse vereniging met zo’n 35 leden. Wekelijks zijn er op vrijdagavond vanaf 20.15 uur competitie-activiteiten. Een computerprogramma zorgt ervoor dat deelnemers altijd een tegenstander van min of meer gelijk niveau treffen. Eerder op de avond, vanaf 19.30 uur, wordt er een schaakles gegeven. De lessen zijn zeer toegankelijk en leuk om eens mee te maken.

Op vrijdag 17 september werd het seizoen traditioneel aangevangen met de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze keer stond de vergadering in het teken van een wisseling van de wacht in het bestuur van de vereniging. Jos Admiraal droeg na 34 jaar trouwe dienst de voorzittershamer over aan Jan Brantjes. Admiraal (72) wil het in relatie tot leeftijd en gezondheid iets rustiger aan gaan doen. De ledenvergadering besloot unaniem om Admiraal het erelidmaatschap toe te kennen. Harold Ebels diende het verenigingsbestuur 23 jaar als secretaris. Ebels vond het tijd om ruimte te maken voor een volgende generatie. Bert Hollander (27) is de nieuwe secretaris. Penningmeester Bob Stolp zorgt voor de broodnodige continuïteit in het bestuur. Admiraal en Ebels werden, onder luid applaus van de leden, door de nieuwbakken voorzitter in de bloemen gezet. 

Brantjes sprak in zijn ‘maiden-speech’ over een mooie vereniging waar fanatiek en op niveau geschaakt wordt door enkele topspelers, maar waar ook gezelligheid troef is. Met name de zogenoemde ‘kelder’ – een groep spelers uit het rechter rijtje – vormt daar een belangrijke factor in. Tenslotte werd Luc Janssen voorgedragen als de nieuwe competitieleider, terwijl Simone Boersen met ingang van het nieuwe seizoen de verenigingsbar gaat bemensen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 7 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57