Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Regio

Oldtimers rijden 26 september door de regio

REGIO - Op zondag 26 september is het weer zover, na een jaar afwezigheid in verband met de COVID pandemie wordt op deze dag weer de traditionele oldtimerrit voor de bewoners van de Hartekamp Groep verreden en dit jaar zijn de cliënten van de locatie Heemskerk aan de beurt om mee te mogen rijden. 

Zowel de chauffeurs van de oldtimers als de bewoners kijken reikhalzend uit naar deze dag waarop de oldtimers in colonne onder begeleiding van het Motor Begeleidings Team (MBT) een mooie rit door de regio rijden. Zonder de belangeloze medewerking van het MBT en de aanmelding van veel oldtimereigenaars om deel te nemen aan deze rit zou het niet mogelijk zijn om dit grandioze evenement voor de cliënten van de Hartekamp Groep te kunnen organiseren. De organisatie is ze daar dan ook zeer erkentelijk voor. 

Tussen 11.30 en 12.30 uur verzamelen de oldtimers en hun chauffeurs zich op het Hartekamp terrein aan de Cirkel 1 te Heemskerk. De chauffeurs krijgen een korte briefing onder het genot van een kopje koffie/thee en een lunch, waarna de cliënten worden opgehaald en er vertrokken wordt naar de opstelplaats aan de Duitslandlaan in Heemskerk, waarvandaan de rit tussen 13.30 en 13.45 uur vertrekt. 

De vrolijke, bontgekleurde en mooie stoet rijdt via de Communicatieweg en de Hogendijk richting Uitgeest om vervolgens over de Uitgeesterweg door Limmerkoog naar Limmen te rijden. Daar gaat de stoet de Zeeweg op naar Castricum, om dan over de Rijksstraatweg terug te keren naar Heemskerk, waar ze nog door het Centrum rijden om rond de klok van 15.30 weer bij Hartekamp terug te keren. De organisatie hoopt dat er langs de route veel mensen zullen staan om de mooie oldtimers te bewonderen en te begroeten. Als je zwaait zullen de chauffeurs en hun bijrijders je luid toeterend terug groeten,dit zal de feestvreugde voor alle deelnemers alleen maar verhogen.

Meer berichten