Logo uitkijkpost.nl
Foto: Google Streetview
Castricum

Telling voorbijgangers in Dorpsstraat en Burg. Mooijstraat

CASTRICUM - Van 17 september t/m 5 november voert de gemeente tellingen uit in de Dorpsstraat en de Burgemeester Mooijstraat. Ze willen zo een goed beeld krijgen van het aantal voorbijgangers. Via sensoren voeren ze 24/7 een wifi-telling uit. De gegevens worden maximaal 24 uur bewaard en daarna verwijderd. 

Met de uitkomsten kunnen ze beoordelen of de tijdelijke afsluiting (minder auto’s) bijdraagt aan de versterking van het winkel- en horecagebied.

Sensoren op drie plekken

Op 3 plekken hangen sensoren, te weten: 

Sport 2000, Burg Mooijstraat 16,
Hair Square, Dorpsstraat 41,
Verkeersbord bij Dorpsstraat 37.

De sensoren meten in een straal van 30 meter rondom deze plekken.

Alleen aantallen opgeslagen

Het telsysteem maakt gebruik van zogeheten pseudonimiseren. Dat werkt alsvolgt.

Elk wifi-signaal van een mobiele telefoon of tablet heeft een unieke code. Deze code verwijst naar het apparaat, niet naar een persoon. De sensoren vangen deze code op en zetten dit door hashing om naar een andere code. Vervolgens verwijdert de sensor de code van het wifi-signaal. De gepseudonimiseerde gegevens kunnen niet meer terugleiden naar een apparaat. Alleen de bezoekersaantallen per uur, per dag, per week en per maand komen in het rapport.

Lees na hoe pseudonimiseren werkt (pdf, 1.60 MB).

Niet geteld worden: wifi uit

Als u niet geteld wilt worden, dan is uitzetten van uw wifi op uw telefoon of tablet voldoende. In het gebied in het centrum en rondom de sensoren en buiten het winkel- en horecagebied hangen stickers om dit onder de aandacht te brengen.

Bron: gemeente Castricum

Meer berichten