Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Mooie prestatie van leerlingen Bonhoeffercollege bij Europees Examen Grieks

CASTRICUM - De leerlingen van 3-gymnasium van het Bonhoeffercollege hebben voor de zomervakantie deelgenomen aan het Europees Examen Grieks. Zij hebben een hele mooie prestatie neergezet, want van de 36 uitgedeelde medailles in de vorm van een certificaat gingen er 16 naar het Bonhoeffercollege.

Woensdag 8 september was de feestelijke uitreiking door docent klassieke talen, Petra Wildeboer, bij het Bonhoeffercollege. Edy Roque Martins Afonso won een gouden medaille, Jens Wittebrood, Sara Kok, Rosanne Duin en Selina Ramon-Schluter een zilveren medaille en Ruben Hakkenberg, Denise Otto, Jasmee Nijman, Rosalie Korthouwer, Anouk van Angelen, Ella Berends, Ella Smits, Benjamin Corten, Deirdre Groot, Felicia van den Elzen, Roos de Wit een bronzen medaille. 

Euroclassica, een samenwerkingsverband van vakverenigingen van classica in Europa,  biedt leerlingen elk jaar de mogelijkheid deel te nemen aan de Europese Examens Latijn en Grieks. Het Examen Grieks bestond dit jaar uit een tekst over Herakles met 40 mutiplechoice-vragen in de volgende categorieën: Morfologie, Syntaxis, Tekstbegrip en Woordenschat, Erfgoed en Cultuur. Een woordenboek was daarbij niet toegestaan.

Meer berichten