Afbeelding
Foto: Facebookpagina Kids and Parents Bikeschool

Walter Eggers spant zijn kroon

Sport Akersloot

AKERSLOOT - Walter Eggers uit Castricum, wellicht een nieuwe ster aan het KPB firmament, heeft na een moeizame maar spannende strijd, de klokken op de snelste tijd doen laten stilstaan in de wekelijkse donderdagavond tijdrit in Akersloot op Sportpark de Cloppenburgh. 

Enkele weken geleden, in zijn eerste kennismaking met het Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikeparcours, wist Eggers samen met zijn koppelmaat Lars Volkers  de winst van het koppelgebeuren op zijn palmares te zetten. Toen echter volgens zijn zeggen dankzij Lars Volkers. Eenmaal enkele dagen genoten te hebben van de zege kwam de smaak naar meer en pikte hij vervolgens ook een donderdagavond mee. Dit gaf Eggers zoveel goesting, dat hij hier rekening mee ging houden in zijn weekopbouw. Nu vond Walter Eggers zijn tijd rijp zich met het echte spel te gaan bemoeien. 

Ondanks dat de deelname ditmaal wat tegenviel was er op twee fronten een fanatiek duel te zien. Voor het gevecht om plek 1 diende naast Walter Eggers de man uit Krommenie Pieter Bak zich aan. De kandidaten voor de laagste trede van het podium waren Alex Hageman en Henk Jan Verdonk senior. In het begin leken op de winst zowel Walter Eggers als Pieter Bak aanspraak te kunnen gaan maken, maar het gaatje werd naar mate de tijdrit vorderde groter in het nadeel van Bak. Toch slaagde Pieter Bak, door tot het uiterste te gaan, de brug van 30 seconden bijna te gaan overbruggen. Deze maximale belasting was voor de mens Bak ietsje te veel van het goede geweest en kwam duidelijk daarna de man met de hamer tegen, hoewel hij wel zijn tweede plaats wist te behouden. 

Anders verging het Alex Hageman, die overduidelijk op de derde plek leek te gaan afstevenen en Henk Jan Verdonk senior op een veilige afstand wist te houden. Dat er geen peil is te trekken op de ervaren en taaie good old Egmonder bleek in de laatste van de totaal 10 omlopen. Waar Verdonk senior plotseling die turbo had gevonden, bleef voor iedereen onbekend, maar de werkelijkheid liet een opgevoerde diesel zien die in een mum van tijd het verschil in achterstand op Alex Hageman wist te neutraliseren en zelfs een voorsprong nam en een welverdiende derde positie in de uitslag mee naar huis mocht nemen.

Uitslag: 1 Walter Eggers, Castricum 53.39 min; 2. Pieter Bak, Krommenie 54.05 min; 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef 56.29 min.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57