Logo uitkijkpost.nl
<p><span dir="ltr">De onfortuinlijke kitesurfer&nbsp;</span><span dir="ltr">werd opgemerkt door een passerend zeiljacht en aan boord&nbsp;</span><span dir="ltr">genomen</span></p>

De onfortuinlijke kitesurfer werd opgemerkt door een passerend zeiljacht en aan boord genomen

(Foto: bemanning KNRM Egmond)
Castricum

Kitesurfer opgepikt op 4 kilometer uit de kust

Egmondse redders brengen onfortuinlijke kitesurfer veilig aan wal.

CASTRICUM - De vrijwillige bemanning van de KNRM stations Egmond aan Zee & Wijk aan Zee kreeg aan het begin van donderdagavond 9 september alarm voor een kitesurfer in problemen ter hoogte van Castricum. Vanuit het boothuis in Egmond vertrokken de reddingboot Adriaan Hendrik en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV).

De kitesurfer is door materiaalpech in de problemen gekomen, waarna zijn maat alarm heeft geslagen bij Reddingsbrigade Castricum. Niet veel later werd de onfortuinlijke kitesurfer opgemerkt door een passerend zeiljacht en aan boord genomen. Een klein half uur na het alarm lag de reddingboot langszij het zeiljacht en nam de kitesurfer inclusief zijn uitrusting aan boord en zette koers richting het strand van Egmond.

In het boothuis kreeg de zeiler een kop warme koffie om op te warmen en werd hij niet veel later opgepikt door zijn collega.

Meer berichten