Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Hangjongeren aangehouden met (nep)vuurwapens en fileermes

Politie Castricum

De politieberichten van maandag 23 tot en met zondag 29 augustus

CASTRICUM 

Dinsdagmiddag 24 augustus een melding van een voorbijganger dat er, bij de hangplek, een jongen met een vuurwapen stond te zwaaien. Politie is direct, met meerdere eenheden, ter plaatse gegaan en trof bij de hangplek vier jongeren aan. Deze zijn allen gefouilleerd en bij twee van deze jongeren werden er twee (nep)vuurwapens en een fileermes aangetroffen. Wapens bleken allen van één persoon te zijn. De wapens zijn in beslag genomen en de jongens zijn overgebracht naar het politiebureau.

Tussen woensdag 25 en donderdag 26 augustus is er getracht in te breken bij een woning aan de Grutto. Het is bij een poging gebleven maar er wel heel veel schade aan de kozijnen.

Ook is er afgelopen week ingebroken bij een woning aan de Houtsnip. Ook hier heel veel schade en aan de achterzijde raam open. Op dit moment niet bekend of er verder goederen zijn weggenomen.

LIMMEN 

Tussen woensdag 25 en zondag 28 augustus is er ingebroken bij een woning aan de Middenweg te Limmen. Binnenkomst vermoedelijk door openbreken keukenraam. Woning doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

Tussen woensdag 25 en donderdag 26 augustus is er ook ingebroken bij een woning aan de Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat te Limmen. Raam aan de voorzijde opengebroken, nadat er eerst gepoogd is om het slot open te krijgen. Gehele woning doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

Donderdag 26 augustus omstreeks 19.30 uur zag de politie op de Dusseldorperweg te Limmen een brommer rijden met opvallend rijgedrag. Bij staande houding bleek het te gaan om een 50-jarige man uit Haarlem. Tijdens het gesprek werd er direct een alcohollucht waargenomen. Op straat blies de bestuurder een G/F en is de bestuurder vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies de bestuurder 1070ug/l. Rijbewijs is ingevorderd.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 23 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01