Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Tuindichtjes voor de Tuin van Kapitein Rommel

CASTRICUM - De Castricumse natuurgids en fotografe Susanne van Reenen trekt je mee de wonderlijke wereld in die buiten op je wacht. Daar waar de vogeltjes fluiten en de vlinders van bloem naar bloem fladderen. Met haar beeld en dicht voert ze je mee door het Kennemer bos en duin, naar de stranden van Texel, over het tuinpad van haar vader, naar de heuvels rond het Franse dorpje Romagne en altijd weer terug naar haar geliefde Bakkumse Zeerijdtsdijkje. 

Speciaal voor Oase der Muzen, een wederkerende expositie van verschillende kunstvormen in de Tuin van Kapitein Rommel schreef Susanne de bundel Tuindichtjes. Ze liet zich de afgelopen lente en zomer inspireren door de tuin en het thema energie waar deze editie van de Oase der Muzen om zal draaien. De bundel is als een leidraad door de tuin waar fragmenten van het dichtwerk tijdens de expositie getoond worden op plekjes die haar inspireerden. Het blije verwonderen en vrijelijk mijmeren van Susanne over al wat groeit en bloeit, is aanstekelijk en moedigt aan om zelf nog eens een rondje door de tuin te gaan. De perfecte antidote tegen coronamalaise.

Naast de gedichten van Susanne is er tijdens de Oase der Muzen nog veel meer moois te zien van Landartgroep Fenix en zullen er workshops als yoga worden aangeboden. 

Over Susanne
Susanne (1969) is gediplomeerd IVN natuurgids en woont met man en dochters in Castricum temidden van prachtig duin, bos en weidegebied, vlakbij zee. In het dagelijks leven houdt ze net als andere werkende ouders vele ballen hoog. Ballen die ze regelmatig welbewust laat vallen tussen de bloemetjes in het gras. Daar waar ze het liefste is: lekker buiten met de camera. In 2019 publiceerde Susanne haar eerste dicht- en beeldbundel Groendichtjes. Susanne is te volgen op: www.facebook.com/susanne.vanreenen.

Goed doel cadeau
Ook met deze bundel steunt Susanne een goed doel. Van de opbrengst van elk boekje doneert Susanne € 3,00 aan de stichting van de Tuin van Kapitein Rommel. Tuindichtjes kost € 5,00 en is tijdens de Oase der Muzen week van maandag 4 tot en met vrijdag 10 september verkrijgbaar in de Tuin van Kapitein Rommel.

Over de tuin
De tuin van de illustere Kapitein Rommel is te vinden tegenover het station in Castricum, over de loopbrug naast Stationsweg 3. Openingstijden: 9.30 tot 16.30 uur van maandag tot en met vrijdag. Meer informatie over de tuin: www.tuinvankapiteinrommel.nl.

Meer berichten