Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Brandweernieuws met o.a. kinderen opgesloten en CO-melders redden leven

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 23 t/m zondag 29 augustus.

Blusrobot op de Brink
Op de wekelijkse oefenavond werd dinsdag 24 augustus geoefend met bijzonder materieel. Uit de regio Amsterdam was een speciale blusrobot gekomen. De avond begon met theorie over de inzet van de robot. Daarna volgde een demonstratie op de Brink. Een blusrobot kan veilig blussen wanneer dat voor de brandweerlieden niet mogelijk is. Bijvoorbeeld in ondergrondse parkeergarages of tunnels.

Kapot slot
Een klein half uur na de oefenavond kwam er dinsdagavond 24 augustus om 21.51 uur een melding van een buitensluiting. In een woning aan de Voorweide zaten kinderen in een kamer opgesloten doordat het slot van de deur plotseling defect was geraakt. Met de reciprozaag is rondom het slot in de deur gezaagd om het slot te verwijderen. Hierdoor kon de deur weer geopend worden.

Buitenbrandje Gerbrandsven
De vrijwilligers van brandweer Castricum zijn donderdagmiddag 26 augustus om 14.45 uur uitgerukt voor een buitenbrandje op de Bloemen. De juiste locatie betrof hangplek de Jop aan de Gerbrandsven. Het betrof een hoopje kranten dat was aangestoken en met één straal hoge druk is het brandje geblust.

CO-melders redden leven
Zaterdagavond 28 augustus werden de vrijwilligers even na 20.00 uur opgeroepen voor een paar koolmonoxidemelders die afgingen bij een woning aan de Martin Luther Kinglaan. Ter plaatse heeft de brandweer metingen verricht. Hieruit kwamen zeer verhoogde waardes. De woning is geventileerd. De vermoedelijke oorzaak was een defecte geiser. Deze is preventief uitgezet en ook het gas is dichtgezet tot een monteur alles gecontroleerd heeft. Er zijn nog diverse metingen verricht ter controle totdat de waardes weer normaal waren. Daarna werd de woning weer vrijgegeven. De bewoonster zou voor de zekerheid nog even naar de huisartsenpost rijden om haar waardes te laten meten. Doordat de CO-melder die de bewoner in huis had afging, is erger voorkomen. Heeft u ze al in huis? https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/koolmonoxidemelders..

Bron en foto: Brandweer Castricum op Facebook

Meer berichten