Anne Rosa De Carvalho - Luchtbespiegelingen
Anne Rosa De Carvalho - Luchtbespiegelingen Foto: Moon Saris

Succesvolle zomer-editie van Karavaan festival

Cultuur Regio

REGIO - De expertise van Karavaan in het organiseren van theater op plekken die daar niet voor bedoeld zijn, komt goed van pas in coronatijd. Van 6 tot en met 15 aug was er locatietheater op achttien locaties in de regio en een bruisend festivalhart met de naam YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark. In een coronaproof setting smulde publiek van ruim 200 voorstellingen en beleefden negen voorstellingen hun landelijke première. 

Landelijke bekendheid voor Noord-Hollandse plekken
Het festival oogstte pagina’s landelijke persaandacht en goede recensies door een verrassend programma rondom het thema Eigen Verantwoordelijkheid. Op locaties in onder andere Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Castricum, Schermerhorn, Egmond en Koedijk vonden voorstellingen plaats van gerenommeerde en vooral veel jonge theatermakers. Van een natuurbegraafplaats tot kassen in de polder en van de leegstaande Primark tot het desolate PEN-dorp. Volkskrant schreef: “De locaties van Karavaan Festival hadden niet passender kunnen zijn”. Van publiekslieveling ‘De meester en Margarita’ op landgoed Duin & Bosch in Castricum werden extra voorstellingen gespeeld. Ook ‘Recht op de Hemel’ op landgoed Ter Coulster, het boerendrama ‘Mestmoeders’ op boerderij Zeilzicht en ‘Het Orakel’ in een Egmonds klooster verkochten rap uit.

Samenwerking Poppodium Victorie
Het festivalhart van Karavaan werd omgedoopt tot YES IN MY BACKYARD. Karavaan werkte werkte hierin succesvol samen met poppodium Victorie. Met straattheater, tentjestheater, lekker eten & drinken en elke avond een uitverkocht concert in het park trok het zomerfestival een divers publiek.

De organisaties zijn blij met de nieuwe opzet van het festivalhart in de passende omgeving van het groene Victoriepark. “Er heerst een sfeervolle en goede vibe, dat willen we de komende jaren zeker continueren en uitbreiden.” De volgende editie van Karavaan Festival met YES IN MY BACKYARD is van 26 mei tot en met 6 juni 2022 (van Hemelvaart t/m Pinksteren). Kijk voor meer informatie op www.karavaan.nl.

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 2 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 22 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00