De selectie van F.C. Castricum en het team van Only Friends
De selectie van F.C. Castricum en het team van Only Friends Foto: aangeleverd

Alleen maar winnaars

Sport Castricum

CASTRICUM - Zaterdag 14 augustus speelde de selectie van F.C. Castricum een oefenwedstrijd tegen het selectieteam van Only Friends op het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord.Only Friends, opgericht in 2000 door Dennis Gebbink, is een stichting waar sporters met een beperking in een veilige en vertrouwde omgeving hun sport kunnen beoefenen. 

In 2000 begon Dennis Gebbink de stichting Only Friends met een select groepje van acht sporters met een beperking, waaronder zijn zoon Myron. Myron, die te vroeg was geboren met een hersenafwijking, kwam in jeugdelftallen van verschillende voetbalclubs niet tot zijn recht wat Dennis raakte en aan het denken zette. Dennis zijn droom was een sportcomplex voor mensen met een beperking waar jong en oud in een veilige omgeving hun sport konden beoefenen. Via allerlei routes langs verschillende sponsoren, ambassadeurs, instanties, gemeentes en de plaatselijke politiek lukte het Dennis om een schitterend sportcomplex aan te leggen in Amsterdam-Noord.

Nu 21 jaar later heeft Only Friends ruim 800 sporters die 29 verschillende sporten beoefenen op het sportcomplex uiteenlopend van voetbal tot basketbal en zwemmen. Sinds 2016 is Ajax de samenwerking aangegaan met de stichting Only Friends waardoor de sporters in volledig Ajax tenue haar wedstrijden speelt onder de naam Ajax Only Friends. De stichting Only Friends breidt zich steeds meer uit met maar liefst acht verschillende locaties in Nederland. Het Sportcenter in Amsterdam-Noord biedt fantastische faciliteiten aan de sporters uiteenlopend van voetbalvelden, atletiekbanen, zwembaden, sporthallen en fitnessruimtes. De sporters worden begeleid door een grote groep van 200 vrijwilligers en 50 stagiaires die allemaal het motte van Only Friends uitdragen: ‘Je bent goed zoals je bent!’

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Dennis een presentatie over het ontstaan van Only Friends. De wedstrijd zelf tegen het selectieteam van Only Friends, wat uitkomt in een valide competitie, was erg leuk om naar te kijken. De uitslag deed er niet toe. Er waren op deze zonnige zaterdag allemaal winnaars, zowel het aanwezige publiek als de sporters zelf!

Wil je ook een bijdrage leveren aan de stichting, sponsor worden of wil je het verhaal achter Only Friends kennen? Neem dan een kijkje op de website van Only Friends www.onlyfriends.nl.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57