Afbeelding
Foto: Pixabay

Ouderen helpen hun tuintje op orde te houden

Human Interest Akersloot

AKERSLOOT - Ouderen kunnen erg genieten van hun tuintje maar het onderhoud groeit hen soms boven het hoofd. Zin om het enthousiaste klussersteam van Welzijn Castricum te komen versterken, voor af en toe eens een uurtje of voor regelmatige inschakeling? 

Vrouwen of mannen die met plezier in de eigen tuin werken, willen wellicht ook ouderen een handje helpen die daarbij ondersteuning nodig hebben. Er worden geen grote klussen gedaan. De Klussenbank zoekt vrijwilligers; geen hoveniers, in Akersloot, Castricum en Limmen die mensen willen helpen bij het verrichten van kleine tuinklussen. Op dit moment is er met name in Akersloot behoefte aan uitbreiding van het team. 

Ze zoeken mensen die graag buiten werken en affiniteit hebben met de doelgroep. Men geeft zelf aan wanneer of hoe lang men beschikbaar is, dus alle ruimte voor vakanties e.d. De klus mag niet meer dan 3 uur per keer in beslag nemen, dus het zijn geen grote klussen per keer. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. Bijzonder gereedschap is over het algemeen aanwezig. Aanvragen (dit kan via Welzijn Castricum) of in het bezit zijn van een VOG is voor alle vrijwilligers een vereiste. Aanmelden kan hier.

Welzijn Castricum zet zich dagelijks in voor een vitale samenleving. Zij ondersteunen (kwetsbare) burgers, zodat zij voor zichzelf kunnen zorgen en mee kunnen doen aan de samenleving en verbinden mensen en (vrijwilligers-)organisaties met elkaar. 

Bron: www.vrijwilligerswerkcastricum.nl

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57