Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Verhuizen? Dit is alles wat je moet weten!

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning in Castricum komt veel kijken. Wanneer je niet uit de omgeving komt, is het leuk om ver voor de verhuizing alvast in de buurt van Castricum te wandelen of fietsen. Het geeft je een beeld van de omgeving waar je straks komt te wonen. Zaken die geregeld moeten worden bij een verhuizing zijn de hypotheek voor de aankoop van je nieuwe woning, het inschakelen van een verhuisbedrijf voor het overbrengen van de inboedel, het wijzigen van adresgegevens bij verschillende partijen, enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over!  

Je hypotheek meenemen bij een verhuizing 
Een van de opties die je bij een verhuizing hebt, is je hypotheek meenemen. Zeker bij een aflossingsvrije hypotheek en bijvoorbeeld een hypotheek welke tegen een hele lage rente is afgesloten kan het meeverhuizen hiervan interessant zijn. Houd er rekening mee, dat er wel een aantal voorwaarden wordt gesteld aan het meenemen van hypotheken. Zo mag maximaal de helft van de nieuwe woning gefinancierd zijn met een aflossingsvrije hypotheek. Let op, dit geldt wanneer je recht wilt houden op de hypotheekrenteaftrek. Iets waar je in de basis dertig jaar recht op hebt. Ook moet in de voorwaarden van je lopende hypotheek een regel over een verhuisregeling opgenomen zijn. 

Inboedel uitzoeken, schoonmaken en inpakken 
Wanneer de hypotheek geregeld is en de verhuizing dichterbij komt, is het zaak om je druk te maken over de inboedel. Een verhuizing is een zeer goed moment voor het uitzoeken van de inboedel en het schoonmaken hiervan. Kijk nog eens kritisch welke spullen je mee wilt nemen naar je nieuwe woning en welke spullen achter mogen blijven. Je hebt nu de tijd om de spullen te verkopen. Het is zonde, wanneer je deze meeneemt naar je nieuwe huis en vanuit daar te koop aan moet bieden. Heb je alles uitgezocht en schoongemaakt? In dat geval kun je starten met het inpakken van de inboedel. 

Adressen wijzigen en verzekeringen overzetten 
Kort voor de verhuizing of net na de verhuizing kun je starten met het wijzigen van adressen bij verschillende instanties. Tegenwoordig gebeurt dit gedeeltelijk automatisch. Denk bijvoorbeeld aan de adressen bij partijen die gekoppeld zitten aan de GBA. Op het moment dat je jezelf inschrijft in je nieuwe gemeente, worden deze adressen automatisch veranderd. Kijk ook naar de verzekeringen. Het is belangrijk deze tijdig over te zetten, zodat je inboedel ook in de nieuwe woning gedekt is tegen diefstal en schade. 

Dit is een betaald artikel.

Meer berichten