Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier via Brandweer Castricum op Facebook
Castricum

Het brandweernieuws met o.a. groot gaslek

CASTRICUM - Het brandweernieuws van maandag 28 juni tot en met zondag 4 juli.

Co-melder
Maandagochtend 28 juni werd de brandweer om 09.47 uur opgeroepen om naar de Torenstraat te gaan. Dit omdat er in een woning een koolmonoxidemelder afging. De brandweer heeft diverse metingen verricht in de woning, maar kon geen vreemde waardes meten.

Groot gaslek
Donderdagochtend 1 juli is de brandweer om 09.18 uur uitgerukt voor een gaslek. Op de kruising Soomerwegh/ Tulpenveld is door een boring onder de Soomerwegh een hogedruk-gasleiding geraakt. De brandweer heeft bij aankomst de omgeving afgezet voor fietsers en voetgangers, dit voor hun eigen veiligheid. Na het doen van metingen bleek er geen direct explosiegevaar, maar door de grote hoeveelheid uitstromend gas bleef er een potentieel gevaar. Na aankomst van Stedin heeft deze het incident overgenomen. Pas na 5 uur kon het sein veilig worden gegeven. Tot die tijd zijn de brandweerlieden aanwezig gebleven om de veiligheid te waarborgen en hebben ze geassisteerd bij het afzetten van de omliggende wegen en het omleiden van passerend fietsverkeer. Terwijl ze bezig waren gebeurde er een kleine kettingbotsing met 3 personenauto’s. Gelukkig bleef het alleen bij blikschade en zijn er geen gewonden gevallen.

Wateroverlast
Zaterdagmiddag 3 juli is de brandweer om 12.29 uur uitgerukt voor een melding van wateroverlast bij twee appartementen van flatgebouw Landzicht aan de Loet. Bij één appartement op de derde etage was een warmwaterleiding gesprongen, dit werd pas ontdekt nadat het water bij de onderburen de woning binnenkwam. Daarop hadden ze de brandweer gebeld en deze kwam achter de oorzaak. De brandweer heeft de waterleiding dichtgezet. Ook werd het water weggezogen met de waterstofzuiger.

Til-assistentie
Zondagmiddag 4 juli heeft de brandweer om 16.51 uur de collega’s van de ambulancedienst geholpen met een til-assistentie bij een woning aan de Koning Wilhelminalaan. De opgeroepen ladderwagen van Brandweer Heemskerk was niet meer nodig omdat ze gebruik hebben gemaakt van de aanwezige traplift. Na de inzet werden de bluspakken schoongespoeld en direct vervangen.

Meer berichten