Afbeelding
Foto: aangeleverd

Stille Natuurbelevingstocht in de duinen

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Op zaterdag 12 juni organiseert Mariska van der Leij een Stille Natuurbelevingstocht in de duinen bij Castricum. Deze maand is de natuur op zijn mooist. Bomen en struiken staan volop in het blad, bloemen bloeien en vlinders en libellen vliegen. Door heel bewust om je heen te kijken, goed te luisteren, te voelen en te ruiken wordt het een verrassende en verfrissende ontdekkingstocht.

In een kleine groep wordt er een gevarieerde wandeling gemaakt langs de mooiste plekjes in de duinen bij Castricum, grotendeels in stilte. Onderweg wordt op inspirerende plekken gestopt om de natuur met alle zintuigen te ervaren. Ook deelt Mariska enkele leuke weetjes over de natuur met de deelnemers. Voorafgaand aan en tijdens de wandeling worden een paar ontspannings- (mindfulness)oefeningen gedaan om te zorgen voor ontspanning en rust in lijf en geest. Zo krijgen je zintuigen alle ruimte krijgen om de natuur te ervaren.

Waarom mindful natuurwandelen?
In ons werk, thuis en onderweg naar sporten en andere hobby’s, we hebben tegenwoordig bijna altijd haast. Je hebt, of neemt, geen of te weinig tijd om te ‘onthaasten’. Niet gezond voor lichaam en geest.

Voor veel mensen is natuur een decor om in te sporten of gezellig met anderen samen te zijn, bij te praten tijdens het wandelen. Vaak lopen ze te piekeren tijdens het wandelen… Op die manier komt je niet echt tot rust.

Je kunt je lijf en hersenen gelukkig helpen door te ontspannen. Een natuurlijke omgeving helpt je hersenen met ontspannen en zo herstellen van stress. Door een wandeling te maken, maar ook door naar bomen, bloemen en vlinders te kijken. Daardoor ben je in het hier en nu, en is het een fijne en praktische manier om mindful te zijn. Dan kom je tot rust.

Wandelen verhoogt je concentratie, energie, creativiteit en geluksgevoel. Het verbetert je geheugen en na een wandeling kun je betere beslissingen nemen. Regelmatig buiten zijn, doet je ook lichamelijk goed. Je boost je immuunsysteem en verlaagt je bloeddruk.

Ga mee, dompel jezelf onder in de natuur en ervaar hoe rustgevend dat is. Je hoeft niet na te denken welke kant je op moet, de tijd speelt even geen rol. Een bewust moment voor jezelf, in stilte genieten van de natuur, je verbonden voelen met de natuur, bijkomen en weer opladen. Je komt met nieuwe energie en een verfriste geest thuis.

De wandeling start op 12 juni om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Geversweg in Castricum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen 10 euro p.p. Aanmelden en meer informatie: groengenieter@gmail.com.