Logo uitkijkpost.nl
Foto: IVN Midden Kennemerland op Facebook
Bakkum

Slootjesdag in Bakkum

BAKKUM - Ontdek de wondere wereld in, op en rond het water van één van de prachtigste sloten die Kennemerland rijk is: die van Zeerijdtsdijkje achter Restaurant het Ruiterhuys.

Een sloot is een klein ecosysteem. Dat systeem kan gemakkelijk worden verstoord. Daarom is goed waterbeheer van levensbelang. Dat geldt zowel voor de hoeveelheid water als voor de waterkwaliteit. Dankzij de inspanningen van gemeenten, waterschappen en natuurbeheerders wordt het oppervlaktewater beter beheerd en dat is te merken. Sloten en plassen zitten vol leven, zo ook de sloten van Zeerijdtsdijkje in Bakkum.

Waterschorpioenen, keizerslibellen, kokerjuffers, staafwantsen en groene kikkers: het wemelt er van het leven. Gele lissen, egelskop en waterweegbree staan te shinen in het water naast een kruidenrijk weiland vol boterbloem, zuring, rolklaver, ogentroost en rietorchis.

Slootjesdag vindt plaats op zaterdag 12 juni. Vanwege corona is er een maximum aantal deelnemers en is vooraf aanmelden voor een tijdslot van 1 uur verplicht. Aanmelden en meer informatie op de website van IVN Midden Kennemerland: www.ivn.nl/mkl. Deelname is kosteloos.

Bron en foto: IVN Midden Kennemerland op Facebook.

Meer berichten