Logo uitkijkpost.nl
In de tentoonstelling 'De kracht van samen' volg je de PWN vanaf de vroegste waterwinning.
In de tentoonstelling 'De kracht van samen' volg je de PWN vanaf de vroegste waterwinning. (Foto: aangeleverd)
Castricum

Bezoekerscentrum De Hoep klaar voor heropening

CASTRICUM - Over het water in de Hoeptuin slingert een nieuw vlonderpad en in het pand staan maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen. Linda Kruit, medewerker voorlichting en educatie: ‘We kijken enorm uit naar onze bezoekers. Hoewel de lockdown ervoor heeft gezorgd dat we in alle rust nieuwe tentoonstellingen konden voorbereiden, missen we toch wel erg het geluid van ontdekkende kinderen”.

Nieuw vlonderpad in de Hoeptuin
Vanaf de Hoeptuin slingert een vlonderpad over het water van de natuurijsbaan. Het natuurlijk aandoende bouwwerk van hout en touw geeft een prachtig uitzicht op een ijsvogelwand. Watersnippen, eenden en zwanen maken al gretig gebruik van het diervriendelijk ingerichte gebied.

Tentoonstelling De kracht van samen
Heb jij je wel eens afgevraagd waar jouw kraanwater vandaan komt en hoe kraanwater wordt gezuiverd? In de tentoonstelling De kracht van samen volg je PWN vanaf de vroegste waterwinning. Je gaat wel meer dan 100 jaar terug in de tijd. Er komen locaties en gebeurtenissen aan bod die van belang zijn in de geschiedenis, maar die er ook in de toekomst van drinkwaterproductie en natuurbeheer toe doen.

Woon je in het westen van de provincie Noord-Holland, dan is de kans groot dat jouw kraanwater ook door duinzand is gezuiverd. Water en natuur zijn bij PWN al meer dan een eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij de gezonde natuur zijn de duinen goed voor ons drinkwater, en andersom is het dankzij de waterzuivering dat de duinen al die tijd beschermd zijn gebleven.

Tentoonstelling over broedvogels
In het voorjaar trekken honderden miljoenen vogels via ons land richting het noorden. Ze worden gedreven door hormonen en de drang om zich voort te planten. Allemaal zoeken ze een geschikte, veilige en voedselrijke broedplek. In de Hoep leer je over de balts, het nestgedrag en de broedstrategieën van onze lokale vogels.

Meer berichten