Logo uitkijkpost.nl
Kai (links) en Flip (rechts).
Kai (links) en Flip (rechts). (Foto: aangeleverd)
Castricum

Leerlingen Jac. P. Thijsse College winnen ‘Raspberry Pi’-competitie

CASTRICUM - Vol trots laten Kai Deumers (5v) en Flip van Marle (5h) hun winnende product in de categorie “Meest haalbaar” zien waarmee ze de hoofdprijs gewonnen hebben in de Raspberry Pi competitie van PA Consulting. Hiermee winnen ze een bedrag van € 500,- voor de school.

Toen informaticadocent Jack Tempel begin van dit schooljaar vroeg wie er interesse had om mee te doen aan de competitie om op basis van de minicomputer ‘Raspberry Pi’ een toepassing te verzinnen om corona te bestrijden reageerden Kai en Flip, beiden informaticaleerlingen, direct enthousiast. Van de wedstrijdorganisatie ontvingen ze een Raspberry Pi en gingen ze direct aan de slag. 

Hun ontwerp, dat met een 3D-printer werd gemaakt, registreert middels de QR-code of de drukknop hoeveel klanten er gelijktijdig in een winkel aanwezig zijn en bij verlaten wordt dit ook weer geregistreerd. De twee boxjes koppelen automatisch met elkaar en zijn dus plug-en-play. In een database wordt realtime het aantal bezoekers anoniem bijgehouden en uitgelezen. Lampjes op de box geven aan of er een klant de winkel binnen kan gaan of niet. 

De jury, bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van NS, ProRail, Rabobank, gemeente Amsterdam met functies als “chief technology officer” en directeur “innovatie en technologische vernieuwingen”, was van mening dat Flip en Kai een mooie toepassing bedacht hadden, meer dan alleen technologie en programmeren. Ook na de pandemie kan hun product gebruikt worden voor crowdcontrol van bijvoorbeeld parken en evenementen. Dat alles maakte dat ze de prijs verdienden.

Lees ook: Leerlingen Jac. P. Thijsse College naar finale ‘Raspberry Pi’-competitie

Meer berichten