Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Regio

Relaxpakketje voor jonge mantelzorgers

CASTRICUM - Van dinsdag 1 tot en met maandag 7 juni is het de ‘Week van de jonge mantelzorger’.

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en/of helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich vaak ook meer zorgen dan hun leeftijdsgenoten en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Jonge mantelzorgers en hun omgeving beseffen vaak niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. Het zorgen lijkt voor de jonge mantelzorger vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jongere.

Relaxpakketje aanvragen
Kent je iemand die zorgt voor een vader, moeder, broertje of zusje die langdurig ziek of gehandicapt is? Een gewone jongere, maar in een bijzondere situatie? Zet hem/haar dan in het zonnetje en vraag een relaxpakketje aan. U kunt vrijblijvend een relaxpakketje aanvragen bij Mireille Bot-Otto van het Jongerenwerk Bergen (e-mailadres: m.otto@welzijnbergen.nl, telefoonnummer: 06 397 541 38). De Jongerenwerkers van de gemeenten Bergen, Uitgeest en Castricum hebben dit relaxpakketje speciaal voor deze jongeren samengesteld.

Niet te missen!
Het thema van de Week van de jonge mantelzorger is dit jaar ‘Niet te missen!’ Er wordt landelijk aandacht gevraagd voor de jonge mantelzorger om hen te waarderen en zichtbaar te maken. Het laat zien wat de impact is van mantelzorg op het persoonlijk leven van jongeren. Zowel online als in de echte wereld zal het niet te missen zijn door allerlei activiteiten en publicaties.

MaatjeZ
De mantelzorgorganisatie in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum is MaatjeZ.

Meer berichten