Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

NLdoet dit weekend op ruim 5.500 locaties

CASTRICUM - Het Oranje Fonds organiseert vrijdag 28 en zaterdag 29 mei de 17e editie van NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te doen. Op ruim 5.500 plekken in ons land kunnen mensen meedoen aan NLdoet-klussen. Gezondheid en veiligheid staan daarbij voorop. Aanmelden kan nog altijd via nldoet.nl.

Vanwege de coronacrisis is deze editie verplaatst van 12 en 13 maart naar aankomend weekend. Het Oranje Fonds heeft deelnemers opgeroepen te allen tijde de coronamaatregelen in acht te nemen en activiteiten zo veel mogelijk buiten plaats te laten vinden. Ook is er extra geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf van beschermende middelen zoals mondkapjes. “We zijn heel blij dat de actie dit weekend door kan gaan”, vertelt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds. “De organisaties die meedoen aan NLdoet zetten zich in voor mensen in onze samenleving en zij drijven op vrijwilligers. Alle hulp is daarom welkom. Er is lange tijd weinig mogelijk geweest en natuurlijk gelden er nog altijd beperkingen. Maar juist door de crisis waar we in zitten is hulp van vrijwilligers nóg belangrijker dan die al was. Gelukkig kun je ook op anderhalve meter afstand iets voor een ander betekenen.”

Meedoen in de gemeente Castricum
In de gemeente Castricum zijn er nog vier projecten waar je je voor aan kunt melden:

1. Kom mee naar buiten allemaal
2. Dieren spotten met de Dorpsstraat
3. Veranda aan pipowagen timmeren
4. Aanplanten moestuin Thuisbij Limmen

Vrijwilligerswerk
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. De landelijke actie leidt er vaak toe dat mensen zich voor langere tijd inzetten en is voor organisaties dan ook een goede manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. En het biedt de deelnemers de kans om op een laagdrempelige kennis te maken met vrijwilligerswerk en te ervaren hoe fijn het is om iets voor een ander te betekenen. Dat sluit aan bij de missie van het Fonds: er samen voor zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan in onze samenleving.

Meer berichten