Afbeelding
Foto: Pixabay

Week voor de Gezonde Jeugd

Algemeen Castricum

CASTRICUM - GGD Hollands Noorden organiseert tijdens de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd twee online activiteiten voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

Van 7 t/m 11 juni 2021 is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd en heeft als thema Maak gezond gewoon. Hiermee vragen ze aandacht voor een toekomst waarin elk kind gezond kan opgroeien. 

GGD HN organiseert tijdens deze week een online bijeenkomst op 7 juni a.s. Je kind veilig online?! en op 10 juni a.s. de online quiz Hoe gezond is jouw gezin in coronatijd?

Online bijeenkomst: Je kind veilig online?!
We hebben meer online contact met elkaar. Dit geldt ook voor onze kinderen. Bamber Delver (social media-expert) en Maaike Ebbing (opvoedadviseur) nemen ons mee in de digitale belevingswereld van kinderen. Zij gaan in op het belang van een gezonde seksuele ontwikkeling, zodat kinderen vaardig zijn om online veilige keuzes te maken. Daarnaast krijgen ouders tips over hoe zij hun kind(eren) hierin kunnen begeleiden.

Datum, tijd en sprekers
Datum:         Maandag 7 juni 2021
Tijd:              20.00-21.15 uur
Sprekers:      Bamber Delver (social media-expert) en Maaike Ebbing (opvoedadviseur)

Online quiz: Hoe gezond is jouw gezin in coronatijd? 
Tijdens deze online quiz komen er vragen over beeldschermgebruik, bewegen, eten, ontspanning en slapen. Zo kom je van alles te weten over gezond opgroeien en staan ze stil bij onze gezondheid in coronatijd. De quiz wordt gepresenteerd door Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur) en ze wordt bijgestaan door Mariska Rinkel (diëtist) en Liesbeth Koopmans (jeugdverpleegkundige). Onder de deelnemers wordt een leuke attentie verloot. Doe gezellig mee!

Datum, tijd, locatietrainer en aanmelden
Datum:         Donderdag 10 juni 2021
Tijd:              20.00-21.15 uur
Presentatie:  Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur)

Aanmelden
Ouders kunnen zich voor beide activiteiten kosteloos aanmelden via www.ggd-hollandsnoorden.opleidingsportaal.nl/aanbod/. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, dus geef je snel op.

Vragen over opvoeden?
Als je naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebt kun je bellen met GGD HN: 088-01 00 550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de website: www.positiefopvoeden.nl regio Noord-Holland-Noord en www.ggdhollandsnoorden.nl.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Noord-Holland Noord. De Week voor de Gezonde Jeugd in een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57