Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Politienieuws met o.a. scooterdieven aangehouden

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 10 tot en met zondag 16 mei.

Castricum

Jongens aangehouden voor diefstal scooters
Op maandag 10 mei is op een middelbare school een scooter vanaf het schoolplein gestolen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat dit tussen de middag is gedaan door 2 jongemannen. Ze bleken die dag nog meer scooters te hebben gestolen, onder andere in Alkmaar. Beide jongemannen, 15 en 16 jaar, afkomstig uit Alkmaar, zijn maandagavond in Alkmaar aangehouden. Ze hebben de diefstal in Castricum bekend. De politie hoopt dat de weggenomen scooter terug kan naar de rechtmatige eigenaar.

Auto botst tegen boom
Zaterdagavond 15 mei reed de surveillance omstreeks 22.35 uur over de Soomerwegh. Bij de kruising met de Zeeweg stond een personenauto tegen een boom. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Delft en de bijrijder verklaarden beiden dat zij vanaf de Zeeweg kwamen (kant van Castricum aan Zee) en dat zij rechtsaf sloegen bij de rotonde. De geschatte snelheid door beiden was daarbij circa 50 km per uur. De bestuurder raakte vlak na de bocht van de rotonde de controle over zijn auto kwijt en reed hierop tegen het trottoir, raakte daarbij vermoedelijk een boom. Hierop stuurde de bestuurder tegen naar links en botste vervolgens tegen een boom aan de linkerzijde van de weg (in de middenberm). Een blaastest op alcohol was negatief en ook een onderzoek aan de mobiele telefoon leverde geen ter zake dienend resultaat op. Er was alleen flinke materiele schade.

Vernielingen aan bushokjes en prullenbakken
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 mei werden er in de nachtelijke uren meerdere vernielingen gepleegd aan ramen van bushokjes en afvalbakken. Ook werd er in een voormalig schoolgebouw vuurwerk door de brievenbus naar binnen gegooid. Deze school wordt bewoond, maar gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken. Op meerdere plekken in Castricum werden deze vernielingen, vermoedelijk door middel van vuurwerk, gepleegd.

Lees ook: Bushokjes en prullenbakken vernield 

Limmen

Inbraak bedrijfsauto heterdaad
Op vrijdagochtend 14 mei was er omstreeks 04.20 uur een melding van inbraak in een bedrijfsauto heterdaad. De auto stond geparkeerd op de Hofstee. De meldster zag dat 3 jongens een bestelbus openbraken en er daarna rennend vandoor gingen. Eén jongen liep met twee koffers in zijn handen weg. Zij renden in de richting van de Westerweg in Limmen. Ter plaatse bleek er een klein raam geforceerd in het portier van de bijrijder. De schuifdeur aan dezelfde zijde stond open. De politie heeft met meerdere eenheden en de hondengeleider gezocht in de omgeving, maar helaas niemand aangetroffen.

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 7 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 10 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20