Afbeelding
Foto: Politie Alkmaar op Facebook

Politienieuws met o.a. jongen (15) met bivakmuts en wapens

Politie Castricum

CASTRICUM - Het politienieuws van maandag 3 t/m zondag 9 mei.

Castricum

Woningoverval
De politie in Castricum kreeg maandagavond 3 mei omstreeks 22.00 uur een melding van een overval in een woning gelegen boven een restaurant aan de Burgemeester Mooijstraat hoek Stationsweg. De twee verdachten bleken via een dak en een dakraam te zijn binnengedrongen. Bij een confrontatie met een bewoner ontstond een worsteling, waarbij goederen van die bewoner zijn weggenomen. De verdachten hebben daarna via de Burgemeester Mooijstraat het pand verlaten. Lees verder in dit artikel.

Jongen (15) met bivakmuts en wapens
Dinsdag 4 mei kreeg de politie rond 18.00 uur afbeeldingen op sociale media te zien van een jongen met een mes en een op een vuurwapen gelijkend geweer. Hij droeg een bivakmuts, maar kon toch worden herkend. Het betrof een 15-jarige inwoner van Castricum. Daarop is meteen een onderzoek gestart en werd het joch thuis, in aanwezigheid van zijn ouders, bezocht. Het mes is aangetroffen in zijn slaapkamer onder het kussen, is in beslag genomen en er is afstand van gedaan. Naar het geweer is ook direct onderzoek gedaan. Het zou zijn van een 19-jarige vriend uit Heemskerk. De vriend is direct thuis bezocht en dat wapen is ook thuis aangetroffen. Het bleek een áirsoftwapen’ van de vader te zijn. Deze was niet blij met het showen van zijn wapen. Dat wapen is niet in beslag genomen, want vader was in het bezit van een vergunning van de Nederlandse Airsoft Sportbond. Hij gaat ‘een goed gesprek’ aan met zijn zoon.

Limmen

Bekeuringen bij verkeerscontrole
Op vrijdag 7 mei is op de Rijksweg door politieagenten van de motorsurveillance van het team verkeer een dynamische controle gehouden tussen 14.00 en 18.00 uur. Daarbij zijn er bekeuringen uitgeschreven, te weten: 2x rood licht, 2x snelheid (29 en 35 km. te snel), 3x mobiel elektronisch apparaat vasthouden en 1x helm bromfiets.

Akersloot

Bouwvakker valt van 3 meter hoogte
Op maandag 3 mei is omstreeks 09.42 uur op de Verdistraat een bouwvakker tijdens zijn werk van 3 meter hoog gevallen. Een steiger was niet correct opgebouwd of had een technisch mankement. Betrokkene, een 38-jarige man uit Aerdenhout, klom erop en een deel stortte in. Hierdoor is hij op zijn rug gevallen. Hij is met vermoedelijk interne verwondingen, met een ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar overgebracht. De Inspectie SZW, Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

Vrachtwagen verliest lading door wind
Op dinsdag 4 mei kwamen er omstreeks 08.12 uur bij de politie meerdere 112-meldingen binnen, dat op de A9 Links, ter hoogte van 65.2 een vrachtwagen zijn lading zou hebben verloren door de harde wind. Het bleek om een stuk dak te gaan van een vakantiehuisje dat op een vrachtwagen vervoerd werd. Gevolg was wel dat het dak op het dak van een andere auto terecht kwam en flinke schade had veroorzaakt. De bestuurder kwam met de schrik vrij. In verband hiermee is de A9 deels afgezet. De bestuurder van de vrachtauto heeft de lading vastgemaakt met extra spanbanden. Vervolgens hebben ze afslag Akersloot gepakt en zijn binnendoor teruggereden. Betrokkenen hebben gegevens uitgewisseld en schadeformulieren zijn ingevuld

V.l.n.r.: Dhr. Ad Hopman, Dhr. Willem Pool, Mevr. Gerda van Buren, Burgemeester Ben Tap, Mevr. Gerda Burgering, Dhr. Cor Enthoven, Dhr. Hein Poel, Mevr. Yvonne Brouwer en Dhr. Peter Min.
Acht Koninklijke Onderscheidingen in Castricum 10 uur geleden
Er wordt ook veel gebroed in het gebied, o.a. door de kievit.
Een rondleiding langs unieke natuur van Stichting de Hooge Weide 13 uur geleden
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20