Afbeelding
Foto: Flyer van SocialBoost

SocialBoost helpt jongeren uit de dip

Algemeen Regio

REGIO - Op maandag 26 april startte MEE & de Wering het project SocialBoost!  Ben je tussen de 14 en 27 jaar en woon je in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo of Uitgeest, dan kun je je opgeven via de website van Social Boost. Aanmelden kan met een vriend of vriendin, of alleen. Meld je je alleen aan dan wordt je gekoppeld aan een maatje. Deelname is gratis. 

Draag iets positiefs bij aan jouw omgeving
Als deelnemer krijg je letterlijk een sociale boost en draag je tegelijkertijd iets positiefs bij aan jouw omgeving. Als duo of in groepsverband gaan jullie aan de gang met toffe activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen om samen en voor anderen bezig te zijn.  

Acht weken lang elke week een challenge
Deelnemers doen vanaf 26 april acht weken lang elke week een challenge. Deze opdracht voer je uit samen met een ‘maatje’ en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een ‘energyboost’: een appje van de coach met een leuke opdracht, bijvoorbeeld een opdracht, rebus of vlog maken.  

Geldprijs
Voor de top 3 beste duo’s is een heuse geldprijs te winnen! Het duo dat de challenges het beste uitvoert, wint aan het eind van het project € 300. Het stel dat op de tweede plaats komt wint € 200 en het derde duo wint € 100.

Energiekick
Volgens coach Sanne van MEE & de Wering snijdt het mes bij dit project aan meerdere kanten: “Ten eerste geeft SocialBoost de jongeren, die al maanden weinig te doen hebben, weer een echte energiekick. In beweging komen en wat afspreken met iemand anders; daardoor ga je je lekkerder voelen. Door samen met een ander iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt, kom je met nieuwe mensen en dingen in aanraking. Daar leer je van. En ten slotte doen de deelnemers ook opdrachten waarbij ze wat voor anderen betekenen. Dat geeft een voldaan gevoel en draagt wat bij aan de omgeving.”

Foto: Flyer via www.socialboost.meewering.nl

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 7 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00