Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Kunst in de Tuin van Kapitein Rommel

CASTRICUM - Van mei tot en met december zal er in de tuin van Kapitein Rommel kunst te zien zijn. Maandelijks gedurende 5 tot 7 dagen staat er kunst in de tuin. Deze wisselende beeldentuinen worden ingericht door een uiteenlopende groep van kunstenaars.  

In het kader van de coronamaatregelen is de ‘Tuin’ een doorstroomlocatie. De Tuin van Kapitein Rommel is een veilige en rustige locatie om kunst te komen kijken en tegelijk te genieten van de schitterende tuin. Verschillende thema’s en kunstenaarsgroepen verdienen de aandacht. In mei staat ‘kunst in de tuin’ in het teken van de lente, net als de tuin zelf.  Er is glaskunst en er zijn vogelbeelden om te bewonderen. Deze worden begin juni afgewisseld door houten beelden van de beeldhouwers in hout. Begin juli zijn er landschapschilders actief in de tuin. 

Keramiek, steen, Land Art en lichtkunstenaars vinden dit jaar in de Tuin van Kapitein Rommel hun plek. Dit initiatief zal een plek bieden voor kunstenaars voor wie kunstevenementen en exposities al zo lang uitvallen en biedt tevens een klein alternatief voor de Kunstfietsroute (KFR) in juni die in 2021 niet zal plaatsvinden. 

Er zal zoveel mogelijk tenminste 1 betrokken kunstenaar in de Tuin aanwezig zijn voor voorlichting en toelichting aan het publiek. De tuin is van maandag tot vrijdag dagelijks van 10.00 - 16.00 uur open en in de kunstweek van mei en juni ook in het weekend. De Tuin van Kapitein Rommel is een bijzonder mooie tuin met verschillende stukjes landschap, een mooie vijver en een rustpunt in het oude centrum. De ingang van deze tuin ligt schuin tegenover het station. De prachtige kruidentuin en bijzondere bloemen en planten bieden tijdens deze ‘kunst in de tuin weken’ het bijzondere decor voor de diverse kunstwerken. Er is een ‘take away’ voor de nodige versnaperingen in de tuin, open tot ze het mooie terras weer in gebruik mogen nemen. 

De exposities zijn steeds te zien in de eerste week van de maand en/ of tijdens de maandwisseling: 

3 t/m 8 mei: Lente, ook zaterdag, met glaskunst en vogelbeelden, textielkunst vlinders en nesten. Marina Caktwo en Rianne Pluim; 

31 mei t/m 6 juni:  Hout, ook het weekend, expo beelden in hout en demonstraties beeldhouwen. Jos Apeldoorn, Anja Jonker, Guus Wattel, Cor Berkhout. Cursisten houtgroep Perspectief;  

28 juni t/m 2 juli: Landschap, landschapschilders actief in de tuin. Henk Willem Klaasen en Anneke Dekkers; 

2 t/m 6 augustus: Zomer; 

6 t/m 10 september:  Energie, over natuur als plek om je weer op te ladenLand Art-groep de Fenix met Marije Samuels, Anja Jonker en Nicole Spit; 

4 t/m 8 oktober: Kunst en Natuur, invulling  is nog verrassing; 

1 t/m 5 november: Kunst in de Natuur, invulling  is nog verrassing;  

Wordt verwacht: kunstenaarsgroep Imix  

In december sluiten ze af met: Licht, lichtjespad en lichtkunstenaars Caktwo; 

Een wandeling door de tuin of verfrissing op het terras in de Tuin van Kapitein Rommel is altijd bijzonder en dit jaar maken ze bijzonder. De ‘Kunst in de tuin weken’ zijn een aanrader voor zowel natuurliefhebbers als het cultuur- en kunstminnend publiek. 

Meer berichten