Logo uitkijkpost.nl
Foto: Moon Saris
Regio

Democratische innovaties met Lucas de Man

REGIO - Europe Direct & Nieuwe Helden presenteren: In Search of Democracy 3.0. Een inspirerend online evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap op donderdagavond 22 april. Theatermaker Lucas de Man en bekende changemakers nemen je mee op een reis langs democratische innovaties in Europa. Ga de dialoog aan tijdens deze gratis interactieve avond over de toekomst van de Europese democratie.

Europa Direct
Europa beschikt over ruim 500 lokale ‘Europe Direct’-centra, die samen het gratis informatienetwerk van de Europese Commissie vormen. Ze zijn dé toegang tot de Europese Unie voor al haar inwoners en daarmee de ideale basis voor inspraak en participatie. De Nederlandse Europe Directs slaan nu de handen ineen voor een inspirerend online evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap.

Vernieuwende democratische innovaties
Op donderdag 22 april nemen ze je vanaf 20.00 uur mee op een rondreis langs vernieuwende democratische innovaties in Europa. Ze trappen af met de vlammende voorstelling ‘In Search of Democracy 3.0’ door theatermaker Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden. Aansluitend kun je online in dialoog met bekende ‘changemakers’, mensen die bezig zijn met vernieuwing, verandering en verbetering.

Sleutelen aan de basis
Aan de hand van 6 thema’s staan ze samen met jou stil bij de basisprincipes van de Europese democratie. Hoe kunnen wij als burgers actief meebeslissen en oplossingen aanreiken? Voelen we ons voldoende vertegenwoordigd? Hoe bepalen we samen de agenda? Als we daadwerkelijk een meer rechtvaardige samenleving willen, dan moeten we durven sleutelen aan de basis. Sleutel je mee?

Aanmelden
Deelname aan de avond is geheel gratis, aanmelden is noodzakelijk. Dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. 

Meer berichten